Criza COVID-19: De mâine, va fi lansat Parlamentul virtual! Deputații și senatorii vor participa la plenul reunit prin mijloace electronice


Criza COVID-19: De mâine, va fi lansat Parlamentul virtual! Deputații și senatorii vor participa la plenul reunit prin mijloace electronice

 Deputatul armenilor – Varujan Pambuccian – anunță, pe Facebook, că de mâine, sâmbătă, deputații și senatorii vor beneficia de un ”Parlament virtual”, astfel încât lucrările comisiilor și ale plenului reunit să poată fi ținute prin mijloace electronice.

Pambuccian menționează și faptul că până astăzi colegii săi parlamentari, indiferent de culoarea lor politică, n-au fost deloc interesați de proiectul Parlamentului virtual, depus din 2012, dar au devenit brusc receptivi acum, în contextul pandemiei de COVID-19, când au acceptat în grabă să opereze modificările de regulament necesare.

Vă prezentăm comentariile deputatului:

”După ce în 2012 s-a făcut mișto copios de mine când am venit cu proiectul unui Parlament virtual, azi colegii mi-au acceptat propunerile de modificare a regulamentului în așa fel încât ședințele birourilor permanente, comitetelor liderilor de grup, comisiilor permantele și plenurilor fiecăreia dintre camere, precum și a plenului camerelor reunite să poată fi ținute prin mijloace electronice. Asta înseamnă că de mâine vom avea Parlamentul funcțional. Mâine vom vota fizic aceste modificări precum și Guvernul. Cu asta, coronavirusul încheie criza politică și instituțiile fundamentale ale statului pot funcționa la capacitate normală.

Este foarte important să respectăm cu toții condițiile de izolare cerute de către autoritățile competente. Adică să stăm în casă pe cât se poate. Cu cât lanțul de transmitere a virusului este mai slab cu atât vor fi afectate mai puține persoane. Chiar depinde de fiecare dintre noi”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.