Dodon, incurabil de sindromul Stockholm


Dodon, incurabil de sindromul Stockholm

Cel mai antinațional, cel mai fariseic, cel mai corupt, cel mai demagogic, cel mai petrecăreț, dar și cel mai trădător președinte din istoria Republicii Moldova elogiază (pentru a câtă oară!) toate sărbătorile sovietice și rusești, dar mai ales pe cele militare.

Acest individ, devenit definitiv incurabil de sindromul Stockholm (ceea ce înseamnă atașament față de agresor și venerarea lui), hrănit din gros cu ideologie și propagandă sovietică, ex-sovietică și rusească, cu finanțări directe din Rusia și Bahamas (prin intermediul ortacilor săi socialiști) emană, cu o nedisimulată mândrie, o nouă (veche) mostră (monstră) de slugărnicie repulsivă față de defuncta URSS și Rusia cu ocazia zilei de 23 februarie – Ziua armatei sovietice, mai nou sărbătorită de ruși ca Ziua apărătorului patriei.

Nu e de mirare dacă Dodon a organizat, din nou, la reședința sa de la Condrița sau pe la Ambasada Rusiei de la Chișinău (ca permanent și îndrăgit oaspete de onoare, inclusiv cu dormitul peste noapte la sediul misiunii diplomatice rusești, cum a făcut-o în luna iunie anul trecut), un ”guleai” cât toată ”glorioasa armată sovietică”, evident acompaniat de un pluton de preoți aghezmuiti de-a binelea, cu intonarea obligatorie a imnului răposatei URSS, care nu se deosebește cu nimic de cel actual al Federației Ruse.

Mesajul de felicitare cu ocazia unei sărbători a unui stat străin, cu armată de ocupație pe teritoriul nostru, trădează rolul și menirea lui Dodon ca reprezentant al Federației Ruse în Republica Moldova, altfel nu putem califica comportamentul, dar și acțiunile lui de promovare deschisă a obiectivelor strategice rusești, în detrimentul intereselor noastre naționale.

După ce a depus flori la monumentele mercenarilor și a militarilor ruși din Transnistria, profanând în mod sfidător memoria luptătorilor noștri pentru Independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, Dodon face un apel incredibil de umilitor, spunând următoarele: ”Astăzi, este de datoria noastră să propagăm valorile pentru care ei au slujit și au luptat. Iar aceasta va constitui recunoștința cea mai sinceră nu numai în fața veteranilor, dar și pentru memoria celor rămași pe cîmpurile de luptă”. Perfect sovietic, perfect rusesc!

Dacă cu actualul parlament nu mai avem vreo posibilitate să-l suspendăm, atunci poporul poate și trebuie să-l demită pe Dodon. Pentru totdeauna!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.