Președintele Consiliului Județean Teleorman le-a propus primarilor din PSD să renunțe la pensiile speciale. Sala a amuțit...


Președintele Consiliului Județean Teleorman le-a propus primarilor din PSD să renunțe la pensiile speciale. Sala a amuțit...

În cursul zilei de 22 ianuarie, în Teleorman a avut loc o Conferință Extraordinară a filialei județene de partid, la care au participat mai multe foste „vedete” ale politicii autohtone, precum Carmen Dan, Viorica Dăncilă sau Paul Stănescu. Deși evenimentul s-a centrat pe discursuri demagogice sau lamentări privind pierderea puterii, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a comis un gest curajos, solicitându-le colegilor săi de partid, aleși locali, să renunțe la pensiile speciale printr-o rezoluție adoptată pe loc. Momentul a produs o anumită tensiune în sală, dar nimeni nu a reacționat concret. Niciun fel de susținere nu s-a simțit din partea aleșilor locali ai PSD, invitați la reuniune, ci mai mult frică, așa că aleșii au decis să tacă și să pretindă că n-au auzit. La final, rezoluția cerută de Cristescu a rămas o simplă vorbă dintr-un discurs. Unul destul de critic, fie vorba între noi, la adresa erorilor reale pe care partidul le-a făcut în ultimii ani.

“Trebuie să facem o analiză foarte serioasă. Partidul Social Democrat trebuie să pornească nu neapărat o reformă, dar o reconstrucție, și aș vrea să lansăm și alte teme, nu să discutăm de dimineață până seara numai despre pensii și alocații. Am avut un program de guvernare, zic eu, foarte bun, am avut și nereușite, și greșeli. Însă, fiind în opoziție, cred că trebuie să venim cu un alt program. “, a spus Cristescu la eveniment.

Momentul aducerii în discuție a rezoluției de renunțare la pensiile speciale a fost unul cu adevărat ieșit din comun și impresia generală a fost că niciunul dintre primarii din sală nu se aștepta la așa ceva. În consecință, propunerea nu a trezit nicio reacție.

“Vorbind de pensiile speciale, eu am anunțat că eu renunț. Eu sunt președinte de consiliu și beneficiar de acest lucru. Haideți, oameni buni, să facem o treabă! Hai să facem o rezoluție astăzi că renunțăm toți la pensiile speciale! Am văzut de dimineață până seara că ne ducem pe această temă, că dorim pensii speciale. Hai să adoptăm o rezoluție că nu vrem pensii speciale! Partidul Social Democrat nu vrea pensii speciale! Mai ales că, știți foarte bine, va trebui să plătiți din bugetul local aceste pensii speciale. Pe de altă parte, nu vreau eu să fac analiza, dar ne văităm că sunt organizații în care nu putem să scoatem procente de 15%. Oare de ce se întâmplă acest lucru? Am făcut la un moment dat declarații despre colegi, care din punctul meu de vedere, nu s-au implicat absolut deloc, ca să nu zic altceva. Încrederea se câștigă foarte greu, trebuie să fim foarte atenți la alegerile locale și parlamentare. Să nu vă imaginați că vom obține același scor! Lupta va fi foarte grea. Să încercăm să aducem în partid oameni bine pregătiți. Eu am spus demult că trebuie să facem o analiză, să vedem care au fost greșelile, ce s-a întâmplat. Vreau să vă dau un exemplu. Păi nu ne face pe noi de râs colegul acela care spunea că dezbracă de uniformă un polițist, pentru că este deputat în parlamentul României? Aplicăm, totuși, o corecție pentru acel coleg? Iar persoanele cu probleme penale trebuie să facă un pas în spate, la fel și persoanele care nu se implică în a sprijini PSD.“, a spus însuflețit Cristescu.

Totuși, lipsa de reacție a sălii l-a trimis înapoi la locul său, iar despre rezoluție nu s-a mai discutat nicio secundă ulterior.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.