Ciolacu are vise mari pentru a-și proteja baronii: "Am auzit că și de la USR vor vota moțiunea! Cred că și de la PNL!"


Ciolacu are vise mari pentru a-și proteja baronii: "Am auzit că și de la USR vor vota moțiunea! Cred că și de la PNL!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri că a strâns semnăturile pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban în urma angajării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Mai mult, Marcel Ciolacu a declarat că a auzit că vor fi și de la USR votanți ai moțiunii de cenzură și, mai mult, că în opinia lui vor fi inclusiv de la PNL. 

"Avem semnăturile necesare, avem un draft de text pe care îl mai discutăm cu partenerii de la alte partide. Am auzit că și de la USR vor vota moțiunea, cred că vor fi și de la PNL votanți.

Noi depunem o moțiune pentru un lucru despre care noi spunem că depășește o linie roșie a democrației. (...) Se încalcă reglementările Comisiei de la Veneția. Dacă anunțau cu un an înainte cum vor face, nu era nicio problemă", a spus Marcel Ciolacu, conform știripesurse

Deși Ciolacu visează că printre votanții moțiunii vor fi și parlamentari liberali, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan preciza că "niciun parlamentar PNL din cei 96 nu va vota pentru căderea Guvernului".

Cât despre afirmația lui Ciolacu că a auzit că vor fi și de la USR votanți ai moțiunii, trebuie precizat că totul a plecat de la deputatul USR Iulian Bulai care a amenințat Guvernul Orban printr-o postare pe Facebook că va vota la o moțiune de cenzură ulterioară "dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.