Ciolacu face spume după ce Orban a declarat război baronilor: "Moțiunea va trece!"


Ciolacu face spume după ce Orban a declarat război baronilor: "Moțiunea va trece!"

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Reacția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu a întârziat. Acesta a spus că va depune o moțiune de cenzură împreună cu UDMR, moțiune care "va trece"

CONSULTAȚI ȘI: Alegerea primarilor în două tururi. Guvernul Orban a anunțat măsura care pune baronii pesediști pe jar

Mai mult, Cioacu a transmis că nu va intra în jocul anticipatelor, singurul obiectiv fiind ca moțiunea de cenzură să treacă. De asemenea, președintele PSD a reiterat că partidul său nu va propune un premier. 

”O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, şi vă spun că va trece această moţiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moţiune de cenzură. Nu vom intra în anticipate, vom crea o nouă majoritate parlamentară. Propunerea de premier cu aliaţii noştri la acest demers să fie alta decat un membru de partid din PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dacă moțiunea de cenzură va fi un succes pentru pesediști, atunci alegerea primarilor în două tururi va pica odată cu Guvernul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.