Ciolacu, cu un tupeu mârșav, dă directive presei să ia atitudine împotriva PNL: "Există o frustrare din partea PSD"! Mai mult, șeful de trib pesedist atacă printr-un limbaj agramat alegerile anticipate


Ciolacu, cu un tupeu mârșav, dă directive presei să ia atitudine împotriva PNL: "Există o frustrare din partea PSD"! Mai mult, șeful de trib pesedist atacă printr-un limbaj agramat alegerile anticipate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că în cazul în care PNL va face demersurile pentru a modifica legea electorală în sensul organizării de alegeri locale în două tururi, atunci va face sesizare la CCR și, totodată, împreună cu UDMR, va fi depusă o moțiune de cenzură împotrva Guvernului Orban. 

"În cazul în care se va face pasul spre două tururi, PSD cu certitudine va face sesizare la CCR, dar va şi depune moţiune de cenzură alături de colegii noştri, parlamentarii de la UDMR, care deja au anunţat acest lucru", a declarat Ciolacu. 

Mai mult, cu un tupeu imens, Marcel Ciolacu a început să dea directive presei, transmițând că jurnaliștii trebuie să-i sancționeze pe liberali pentru că vor alegerea primarilor în două tururi, așa cum i-au sancționat pe pesediști când luau anumite măsuri "anormale".

"Există o frustrare din partea PSD pentru că de câte ori am încercat să venim cu lucruri anormale, presa a reacţionat. Acum avem o decizie a CCR şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia: 6 luni sau un an de zile înainte de alegeri nu ai voie să schimbi legile electorale. Este exclus acest lucru. De ce se forţează în acest moment, de ce forţăm nişte alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm bine în sondaje? Eu atâta meschinărie nu am văzut de mult timp. Este datoria presei să sancţioneze în mod democratic", a mai precizat președintele PSD. 

De asemenea, Marcel Ciolacu a comentat că declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar reprezenta un "abuz democratic". Dorim să îi atragem atenția urmașului pe tronul din Kiseleff al Vasilicăi Dăncilă că abuzul nu poate fi în niciun caz democratic, cei doi termeni fiind în antiteză. 

"De ce se forțăm niște alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic", a zis Ciolacu, conform Digi24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.