VIDEO PSD caută aliați. Ciolacu îi ofertează pe Ponta și Tăriceanu invocând "logica domnului președinte Iliescu"


VIDEO PSD caută aliați. Ciolacu îi ofertează pe Ponta și Tăriceanu invocând "logica domnului președinte Iliescu"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat marți seară la TVR în cadrul unei emisiuni în care s-a declarat deschis către o alianță cu Victor Ponta, președinte al Pro România, și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE. 

Mai mult, Ciolacu i-a ofertat pe cei doi lideri de partid invocând "gândirea politică" a tătucului PSD inculpat pentru crime împotriva umanității, Ion Iliescu. 

De asemenea, liderul PSD a gafat spunând "sunt ferm convins că nici Victor Ponta, nici domnul Tăriceanu nu ar fi dispuși să se așeze la masă", vrând să zică "sunt ferm convins că Victor Ponta și Tăriceanu ar fi dispuși să se așeze la masă".

Declarațiile președintelui PSD:

"Nu exclud o alianță pentru reîntregirea stângii la următoarele alegeri inclusiv cu partidul condus de Victor Ponta. (...) Forul de conducere al partidului trebuie să facă aceste alianțe. În calitate de șef al Camerei Deputaților am discuții cu domnul Victor Ponta și cred că este logic ca la un moment dat stânga să se reunească. 

Am o relație foarte corectă cu domnul Tăriceanu și întotdeauna am găsit echilibru în dânsul. Au existat păreri total contrare în abordarea continuării guvernării. Îmi pare rău. Lucrurile au dus și la pierderea guvernării de către PSD, dar pentru domnul președinte Tăriceanu am un respect cuvenit. Nu exclud nicio alianță și cred că PSD nu exclude nicio alianță cu ALDE. (...)

Intrăm în logica domnului președinte Iliescu. Politica se face cu politici publice și cu proiecte politice credibile și-n care liderii, membrii și simpatizanții trebuie să creadă ca pe urmă să fii îndreptățit să ceri și votul. Dacă vom găsi calea să creem un proiect politic important în care este normal că-ți trebuiesc aliați sunt ferm convins că nici Victor Ponta, nici domnul Tăriceanu nu ar fi dispuși să se așeze la masă".

Vedeți video în cele ce urmează de la 36:10:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.