Ipocrizie fără limite pentru fostul aparatcik comunist, Ion Iliescu. Tătucul FSN-ului a ajuns să se plângă rușilor că PSD funcționează ca instrument pentru deținerea puterii


Ipocrizie fără limite pentru fostul aparatcik comunist, Ion Iliescu. Tătucul FSN-ului a ajuns să se plângă rușilor că PSD funcționează ca instrument pentru deținerea puterii

Exponentul de seamă al nomenklaturii ceaușiste, fostul membru al CC al PCR și președinte al FSN, Ion Iliescu a susținut declarații pentru agenția guvernamentală de presă din Rusia, TASS, în cadrul cărora a acuzat cu o maximă ipocrizie că PSD a ajuns sa funcționeze doar ca „instrument” pentru deținerea puterii.

Tocmai președintele FSN-ului, organ ce ar fi trebuit să asigure primele alegeri libere din România, dar care ulterior își încalcă promisiunea și se transformă în partid politic hegemonic ce controla practic toate pârghiile puterii politice și mass-media de la vremea respectivă, ajunge să acuze fostul partid că s-a transformat în instrument pentru deținerea puterii.

Întrebat de jurnalistul de la TASS cum vede viitorul PSD, Iliescu a răspuns că:

"Nu este niciun secret ca relațiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul se referă la valori, la principii (…) Cel mai rău lucru este ca în prezent Partidul Social-Democrat nu funcționează ideologic, ci doar ca instrument de putere.

Cred ca situația va împinge PSD să revină la ideologie, să consolideze democrația internă și să recâștige electoratul, pe baza actualelor structuri sociale. România, la fel ca alte țări din Europa de Est, nu își poate permite să renunțe la politicile de stânga”, a precizat Iliescu, citat de Mediafax.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.