Istoricul Octavian Țîcu o ”boxează” pe Maia Sandu: Cât a fost premier, a evitat România și i-a cultivat pe moldoveniștii rusofili


Istoricul Octavian Țîcu o ”boxează” pe Maia Sandu: Cât a fost premier, a evitat România și i-a cultivat pe moldoveniștii rusofili

Deputatul (fost ACUM) și istoricul unionist Octavian Țîcu avertizează, pe Facebook, că atât timp cât a exercitat funcția de premier, Maia Sandu nu a fost interesată absolut deloc de România, evitând cultivarea relațiilor cu țara-mamă și înconjurându-se de reprezentanți de marcă ai moldoveniștilor civici și rusofili, stataliști care susțin că vorbesc ”limba moldovenească”, iar acum, după ce i s-a prăbușit guvernul grație ”aliaților” socialiști, aceeași Maia Sandu caută sprijin în România.

”Morala fabulei: când ești la guvernare cultivi Homo Moldovanus Civic, iar când ești cu fundul în baliga moldovenească, cauți sprijin în România. Ca și prezidentu Dodon, care cu cuțitu la gât grăiește de <frații români de peste Prut>”, concluzionează Octavian Țîcu.

Vă prezentăm comentariile deputatului, istoric și fost boxer de performanță:

 ”Mai mulți români din țară și din afară mă întreabă ce caută Maia Sandu și desantul PAS prin România. Răspund:

Cât am fost în Blocul ACUM cu mare greu, dacă nu niciodată, băgam în gura Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, cuvintele român, românesc și Unire în discursul public și politic. Mai mult decât atât, Maia Grigorievna și-a format anturajul politic din reprezentanții de marcă a moldovenismului civic și rusofil, printre care expertul în războiaie civile si limbi moldovenești Nicu Popescu, agentul de influență rusă Vlad Kulminski, sentimentalul la <serile Primakov> Mihai Popșoi, precum și alți popovi și tulburi.

Asta fără a menționa faptul că în cele 5 luni de guvernare Sandu nu s-a întreprins nicio acțiune de apropiere de România.

Morala fabulei: când ești la guvernare cultivi Homo Moldovanus Civic, iar când ești cu fundul în baliga moldovenească, cauți sprijin în România. Ca și prezidentu Dodon, care cu cuțitu la gât grăiește de <frații români de peste Prut>😑”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.