Mergem înainte, că înainte era mai bine


Mergem înainte, că înainte era mai bine

CCR tocmai a validat alegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte al României. Mergem înainte, că vorba aceea, înainte era mai bine. Nu, nu e o glumă. Tot mai mulți politicieni români au devenit nostalgici după vremurile pe care le credeam de mult timp apuse. La 30 de ani de la Revoluție (căderea comunismului, pentru cei care nu știu ce s-a întâmplat în 1989), în spațiul public se vorbește despre tribunale populare, apropierea de Rusia, justiție socială și alte nimicuri despre care analfabeții funcțional care fac politică n-au auzit până acum.

Stânga se plânge că în România electoratul e de dreapta. Eu, fiind un om de dreapta, care știe, înțelege și aplică, atât cât îi este permis, noțiunea de dreapta, vă spun că popor ca al nostru nu mai există. Ne place să fim asistați social, ne place să depindem de cineva, iar dacă acel cineva e statul, cu atât mai bine, ne place să fim conduși, îndrumați și ținuți la respect. Ne e dor de vremurile când pumnul în gură era lege, când turnătoria era de bază, când bârfa și prostia uniformizau cetățenii. Ah, și ce ne mai place să ne numim cetățeni! Următorul pas e tovarăși, sunt convinsă că știți. Iar asta nu e dreapta.

Dar mai departe de toate aceste lucruri, mă sperie vehemența cu care o mare parte a românilor dorește aceste OUG-uri pe justiție. Faptul că acești oameni au impresia că doar ei știu ce e bine pentru restul lumii și așa își justifică opțiunea pentru OUG este fantastic! Ceri un referendum, îl primești, îl votezi, apoi ceri să fie încălcat. La asta se rezumă relația dintre electorat și politicieni. Iar de aici până la dispariția criteriilor meritocratice în politică mai e un pas. Pentru că nu mai poți justifica necesitatea acestor criterii atunci când tu îi obligi pe politicieni să renunțe la ele.

Urmărind ce se întâmplă în ultima lună pe scena politică am imaginea clară a electoratului care abia așteaptă ca PNL să eșueze. Doar Viorica a mai fost atât de urmărită și vânată, doar doar justițiarii găsesc ceva de reproșat. Cu siguranță PNL va greși, aici nu avem obiecții, dar ce veți face atunci? Veți aduce PSD înapoi? Pentru că, with all due respect, ceilalți n-au cum să conducă România vreodată. Cel puțin nu singuri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.