Dan Barna acceptă o alianță cu PNL în unele localități în perspectiva alegerilor locale


Dan Barna acceptă o alianță cu PNL în unele localități în perspectiva alegerilor locale

Președintele USR Dan Barna a vorbit miercuri în cadrul unei conferințe de presă despre o alianță dintre USR-PLUS și PNL la alegerile locale.

Astfel, Barna a precizat că în unele localități varianta unei alianțe dintre USR-PLUS și PNL e viabilă pentru ca PSD să nu acapareze din nou respectivele administrații. 

"Fără îndoiala nu va fi o alianță la nivel național. Însă, în anumite localități, și Bucureștiul poate să fie unul dintre ele, este nevoie de un candidat unic al Opoziției pentru a scăpa Bucureștiul de această guvernare Firea care scufundă acest oraș.

Este foarte clar, și este un obiectiv pe care l-am mai discutat cu premierul Orban și cu președintele în discuții mai vechi, că dacă nu vom avea un candidat unic pe partea dreaptă orice fantezie procedurală nu va avea succes. Am văzut chiar și acum la prezidențiale cât de important este să adun toate voturile disponibile", a declarat Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.