Sinistra ex-peremistă Olguța Vasilescu, pusă la zid de Răzvan Gheorghe, Elena Calistru și Silviu Sergiu pentru abjecția debitată despre Iohannis


Sinistra ex-peremistă Olguța Vasilescu, pusă la zid de Răzvan Gheorghe, Elena Calistru și Silviu Sergiu pentru abjecția debitată despre Iohannis

PSD, prin fosta peremistă Olguța Vasilescu, a reluat atacurile de o abjecție înfiorătoare la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, precizând că acesta "se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare".

"Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare", a zis Olguţa Vasilescu sâmbătă seară, la Antena 3.

Nu este prima afirmație prin care Olguța Vasilescu face o paralelă între etnicitatea președintelui Klaus Iohannis și ororile regimului nazist. Lia Olguța Vasilescu declarase în perioada în care era ministru al Muncii, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis acuza PSD că a gazat românii la proteste, că afirmaţiile acestuia nu sunt demne de un preşedinte şi, "ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj".

De subliniat că Olguța Vasilescu este șefa de campanie a candidatei PSD la prezidențiale Viorica Dăncilă. De altfel, și Viorica Dăncilă a spus despre Iohannis că este dictator, extremist, antieuropean şi comunist.

Toxicitatea Olguței Vasilescu a fost taxată imediat:

Jurnalistul Răzvan Gheorghe: "Să te reproduci despre lagăre de concentrare în termenii aceștia patrupedici, de o mizerie incredibilă, de un lichelism strigător la cer, este o înfiorătoare bătaie de joc atât la adresa victimelor Holocaustului nazist, cât și un atac de o abjecție absolută la memoria celor peste 2 milioane de crime pe care Holocaustul roșu (genocidul comunist) le-a săvârșit în România și Basarabia (adică România)".

Lidera Funky Citizens Elena Calistru: "Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a dnei. Dăncilă spune despre dl. Iohannis că "deja se vede șef peste lagăre de concentrare".

Pentru oricine are un dram de cultură, o asemenea grozăvie este sub demnitatea umană. Pentru oricine are un dram de empatie, o asemenea referință cutremură.

Este absolut cumplit că avem astfel de personaje. Nu, nu este un derapaj. Nu este prima dată când auzim afirmații din acest registru.

Cel mai trist e că ne obișnuim cu răul, facem banală oroarea până când devenim nesimțitori și transformăm în normalitate inacceptabilul. Aș vrea ca măcar să nu ne pierdem măcar capacitatea de a ne revolta și oripila".

Jurnalistul Silviu Sergiu: "O. Vasilescu foloseşte "lagār de concentrare" într-o gâlceavā electoralā cu Iohannis, cu o lejeritate care umileşte memoria milioanelor de victime ale Holocaustului.

O fostā peremistā nu are cum sā fie decât o antisemitā sinistrā.

Sau o incultā penibilā, care nu are proprietatea termenilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.