PSD a pârjolit țara! Oamenii curajoși caută soluții, lașii oportuniști fluieră tare de la galerie


PSD a pârjolit țara! Oamenii curajoși caută soluții, lașii oportuniști fluieră tare de la galerie

Cred că este pentru prima oară în istoria modernă a României când, în fața misiunii de a scoate țara dintr-un dezastru, un partid politic refuză să pună umărul și preferă să stea la peluză și să dea sfaturi.

Guvernarea Dăncilă stabilise un record: cel mai prost Executiv din istoria României. USR mai produce o premieră în politica românească: primul partid care fuge de guvernare atunci când i se oferă și nu știe ce pretexte să mai inventeze ca să nu ajungă la putere!

În 2018, când teroriștii din statul islamic au fost scoși din Raqqa, așa-zisa lor capitală, au minat fiecare clădire: au instalat capcane în școli, în spitale, în dulapurile și frigiderele din casele oamenilor. Luni întregi după alungarea teroriștilor, minele continuau să explodeze și să omoare oameni.

Nu-i mare diferență între regimul terorist al Ciumei Roșii și radicalii islamiști. Guvernarea Dăncilă pleacă aplicând împotriva propriilor cetățeni tactica pământului pârjolit. Lasă niște datorii uriașe și facturi imense care trebuie achitate în anii următori.

Va fi o muncă îngrozitoare să cureți de pe urma acestui dezastru. Mai rău, în timp ce guvernarea post-PSD se va lupta cu dezastrul lăsat în urmă de banda lui Dragnea, Antena 3 și întreaga mașinărie de propagandă plătită de Ciuma Roșie va începe sabotajul. Liderii sindicali care au șobolănit toată guvernarea PSD, vor începe acum să urle. Va reapare celebrul colonel Dogaru, explicând de ce pensiile securiștilor sunt intangibile.

De aceea, gestul USR de a refuza să își asume participarea la guvernare mi se pare incalificabil.

a)   Laș.

b)   Meschin.

c)   Oportunist.

d)   După chipul și asemănarea liderului partidului, Dan Barna. O decizie măruntă a unui om mărunt, lipsit de viziune și de curaj.

În schimb, un partid relativ mic, PMP, își asumă să facă o ofertă de guvernare: minister pentru relația cu Moldova, desființarea pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi. Pentru PMP și Toader Paleologu este evident că era mai convenabil politic, pe termen scurt, să stea la galerie, alături de USR, și să fluiere orice pas al viitorului Executiv.

Cât despre alegerile anticipate fluturate de USR, acesta este cea mai mare înșelătorie politică din ultimii ani: ele sunt politic imposibil de organizat, fiindcă PSD, ALDE, UDMR și Pro România nu le vor și vor vota orice guvern ca să evite aceste alegeri. Liderii USR știu asta, dar continuă să rostogolească acest fake. Dar, chiar dacă ideea lor s-ar concretiza și se va ajunge la etapa anticipatelor, am fi în situația în care doamna Dăncilă ar rămâne premier până după alegeri și constituirea unui nou guvern, adică undeva în aprilie sau chiar mai 2020! Fiți siguri că, deși nu va putea emite ordonanțe sau proiecte de lege, se va folosi de instrumentul hotărârilor de guvern pentru a oferi mită electorală. Luni, printr-o singură hotărâre de guvern, doamna Dăncilă a distribuit 1,4 miliarde de lei către primării! Dar domnul Barna evită să vorbească despre faptul că, după ce a votat moțiunea de cenzură, mai vrea să o lase pe doamna Dăncilă la Palatul Victoria pentru șase luni.

Abia aștept să văd USR-ul făcând opoziție viitorului Executiv cot la cot cu PSD-ul lui Dăncilă, Iordache și Nicolicea. În fond, eu niciodată n-am crezut că sunt prea diferiți: aceeași stângă populistă și nedemocratică sunt și unii și alții. Sună bine: opoziția PSD-USR-Antena 3!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.