Ce urmează după victoria Opoziției? Dan Barna vrea alegeri anticipate: Este normal să ne întoarcem la cetățeni


Ce urmează după victoria Opoziției? Dan Barna vrea alegeri anticipate: Este normal să ne întoarcem la cetățeni

Guvernul PSD al Vioricăi Dăncilă a picat după ce moțiunea de cenzură depusă de Opoziție a fost votată joi în Parlament de 238 de parlamentari.

Președintele USR, Dan Barna a avut o primă reacție, acesta fiind de părere că în acest moment cea mai potrivită soluție o reprezintă alegerile anticipate.

"După trei ani de abuzuri, de minciună, de dispreț și activitate parlamentară și de bătaie de joc pentru cetățeni, Parlamentul României și-a dat examenul de maturitate astăzi. A fost exact sentimentul unui examen de bacalaureat pe care Parlamentul l-a trecut.

Mesajul de astăzi este confirmarea faptului că PSD devine istoria tristă a politicii românești. Se deschid căile pentru anticipate, pentru a ne întoarce la cetățeni. Într-o situație de criză, decizia cetățenilor este cea necesară și corectă. Vom merge la consultările cu Iohannis. În ultima întâlnire cu dânsul mi-a spus că și el susține anticipatele.

Anticipatele sunt soluția firească, corectă. Orice altă variantă nu va face decât să continue acest troc pe care l-am văzut și în aceste zile de încercare de cumpărat și de inventat majorități. În momentul de față, România are șansa să intre în logica de organizare de alegeri anticipate. În urma consultărilor, pot fi propuși doi premieri care să fie respinși de Parlament, după care următorul președinte ...și sper să fie primul meu act ca viitor președinte ....dizolvăm Parlamentul și în februarie sau martie pe termen constituțional să avem alegeri anticipate", a spus Barna.

Întrebat dacă i se pare normal să pice din start următorul guvern doar pentru că USR vrea alegeri anticipate, Barna a subliniat că, în orice țară europeană, moderna, o criză politică atrage alegeri anticipate.

"Este normal să ne întoarcem la cetățeni. Cetățenii sunt cei care au dreptate în momentul de față.", a completat Barna.

Întrebat cu ce variante de premier vor merge la consultări la Cotroceni, Barna a spus că USR va merge la președinte cu pactul pentru anticipate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.