Un Pinocchio cu broșă! Dan Alexe îi pune diagnosticul Vioricăi Dăncilă: ”Minte din inerție, pentru că la atât se pricepe: să mintă”


Un Pinocchio cu broșă! Dan Alexe îi pune diagnosticul Vioricăi Dăncilă: ”Minte din inerție, pentru că la atât se pricepe: să mintă”

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe (un bun cunoscător al procedurilor de la Bruxelles, dar și al fak news-urilor marca PSD, și nu numai) explică, pe pagina de Facebook a domniei sale, de ce prezidențiabila și premiera Viorica Dăncilă minte din inerție atunci când insistă că ar fi putut merge la Bruxelles, comisar european, însă nu vrea.

”Dăncilă minte din inerție, pentru că la atât se pricepe: să mintă”, punctează Alexe, care pune pe tapet un precedent concludent ce demonstrează că fantezia Vioricăi Dăncilă este imposibilă.

Vă prezentăm comentariul lui Dan Alexe:

”Văd că Dăncilă întreține minciuna că ea ar fi putut să meargă la Bruxelles, Comisar European, însă nu vrea.

Dăncilă a spus la Adevărul Live: — <Nu, nu pot să las partidul și să plec. Eu sunt un om de echipă și așa voi rămâne. Din punctul meu de vedere aș fi plecat și aș fi ocupat acest post, dar nu pot să las partidul>.

Lucrul este imposibil și Dăncilă minte. Am mai spus-o, dar trebuie repetat: șefa guvernului nu se poate numi pe sine pentru a ocupa fotoliul de comisar al Transporturilor. E un flagrant conflict de interese acolo. Nu te poți numi pe tine.

E imposibil și legal și moral și pentru că există un precedent: în 2014, șefa guvernului Sloveniei, Alenka Bratušek, s-a propus pe sine candidată comisar sloven și a fost respinsă de Parlamentul European după un umilitor interogatoriu public. Alenka Bratušek a avut după aceea probleme cu justiția în propria ei țară pentru abuz de putere și flagrante conflicte de interese: un șef de guvern nu se poate propune pe sine în numele guvernului pe care îl conduce.

Dăncilă știe că ar fi automat respinsă de eurodeputați, că doar era și ea printre ei atunci și a votat împotriva lui Bratušek. Pe deasupra, slovena trebuia să primească tocmai portofoliul… Transporturilor, ca România acum.

Dăncilă minte din inerție, pentru că la atât se pricepe: să mintă. Ca să nu mai vorbimm de faptul că din narațiunea ei reiese că pune partidul deasupra intereselor țării”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.