SURSE Ping-pong cu guvernarea. Viorica încearcă să fugă de Parlament furându-i lui Tăriceanu 3 parlamentari pentru a-i face miniștri, dar 4% vrea să o blocheze


SURSE Ping-pong cu guvernarea. Viorica încearcă să fugă de Parlament furându-i lui Tăriceanu 3 parlamentari pentru a-i face miniștri, dar 4% vrea să o blocheze

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu joacă ping-pong în aceste momente cu guvernarea. Potrivit informațiilor postului de televiziune Digi24, Viorica încearcă o nouă mișcare disperată pentru a fugi de votul de încredere din Parlament ce urmează să aibă loc după ce s-a schimbat configurația politică a Executivului în urma ieșirii ALDE De la guvernare. 

Astfel, Viorica Dăncilă ar fi bătut palma cu trei parlamentari ai ALDE pe care vrea să-i propună miniștri pentru a evita vizita în Parlament pentru votul de încredere, căci PSD nu are o majoritate parlamentară care să asigure aprobarea restructurării guvernamentale. Este vorba despre Ion Cupă la Ministerul Energiei, Ștefan-Alexandru Băișanu la Ministerul Mediului și Ionuț Sibinescu pentru funcția de Ministru pentru Relația cu Parlamentul. 

Dar nici ALDE nu se lasă mai prejos. Tăriceanu, conform informațiilor Digi24, intenționează să trimită o scrisoare premierului Viorica Dăncilă și președintelui Klaus Iohannis pentru a le semnala că ALDE a ieșit de la guvernare, iar orice membru al partidului său care acceptă o funcție de la o altă formațiune politică va fi automat exclus. Așadar, și cele trei variante de miniștri găsite de Viorica ar urma să fie excluse din ALDE, iar, pe cale de consecință, configurația politică a Guvernului va necesita în continuare prezența Vioricăi în Parlament pentru un vot de încredere. 

Amintim că, în ședința CEx, la propunerea premierului, PSD-iștii au votat în unanimitate ca Viorica Dăncilă să vină săptămâna viitoare în Parlament cu un Guvern restructurat, cu 19 ministere. După ședință, premierul a avut o altă părere, prezentând în conferința de presă două variante luate în calcul, restructurare sau remaniere, informează digi24.ro

Remanierea nu presupune vot în Parlament, ci presupune trimiterea unor propuneri de miniștri la Președintele Klaus Iohannis, care le poate respinge așa cum de altfel șeful statului a făcut pâna acum cu celelalte propuneri venite de la Palatul Victoria.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.