Senatoare PNL: PSD sabotează procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019!


Senatoare PNL: PSD sabotează procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019!

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a participat marți, 10 septembrie, la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, în cadrul căreia au fost audiați reprezentanții Institului Național de Statistică și ai Sistemului de Telecomunicații Speciale.

În urma ședinței, Nicoleta Pauliuc a tras un semnal de alarmă că PSD sabotează procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 întrucât nu permite instituțiilor să se pregătească în timp util: "În prezent, cele 19.000 de tablete utilizate la alegerile europarlamentare din acest an sunt sigilate ca urmare a măsurilor dispuse de Comisie și, prin urmare, inaccesibile reprezentaților Autorității Electorale Permanente (AEP) care au obligația instruirii operatorilor acestor dispozitive. În condițiile în care, la alegerile europarlamentare, procesul de selecție și instruire s-a întins pe durata a 94 de zile, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în cel mai fericit caz, după tergiversarea finalizării raportului Comisiei de anchetă până spre finalul lunii septembrie, membrii AEP vor avea la dispoziție cam 40 de zile pentru implementarea procesului de instruire".

Astfel, Nicoleta Pauliuc a subliniat că PSD pune la cale "un potențial proces de sabotare a procesului electoral pentru alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, astfel încât să creeze spațiul de manevră necesar unor eventuale acuzații de fraudă și contestare a rezultatului alegerilor".

Redăm comunicatul senatoarei PNL:

"Procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 este sabotat de PSD

Acțiunile Partidului Social Democrat prejudiciază grav procesul electoral din toamna acestui an, atât prin măsurile impuse în cadrul Comisiei de anchetă a alegerilor europarlamentare, cât și prin maniera de abordare care afectează timpul necesar unei pregătiri judicioase.

Lăsând deoparte absurdul situației în care o majoritate parlamentară a decis să ancheteze niște presupuse fraude din cadrul alegerilor organizate de propriul Executiv, asistăm la o serie de decizii care ridică mari semne de întrebare cu privire la intențiile reale ale PSD în ceea ce privește scopul înființării acestei comisii.

În prezent, cele 19.000 de tablete utilizate la alegerile europarlamentare din acest an sunt sigilate ca urmare a măsurilor dispuse de Comisie și, prin urmare, inaccesibile reprezentaților Autorității Electorale Permanente (AEP) care au obligația instruirii operatorilor acestor dispozitive.

În condițiile în care, la alegerile europarlamentare, procesul de selecție și instruire s-a întins pe durata a 94 de zile, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în cel mai fericit caz, după tergiversarea finalizării raportului Comisiei de anchetă până spre finalul lunii septembrie, membrii AEP vor avea la dispoziție cam 40 de zile pentru implementarea procesului de instruire.

Dacă adăugăm și faptul că, până la această dată, nu au fost achiziționate cele 4.000 de tablete necesare votului din diaspora, avem deja conturat tabloul unei organizări defectuoase programate.

Nu în ultimul rând, pentru a înțelege pe deplin abordarea aparent incoerentă și contradictorie a PSD, trebuie amintită strania decizie a Guvernului Dăncilă care a emis în 27 august a.c. - înainte de aflarea verdictului Comisiei de anchetă - HG 631 care stabilește la art. 5, alin. 1 că la alegerile prezidențiale din luna noiembrie vor fi folosite același soft și aceeași infrastructură utilizate în alegerile pe care le suspectează de fraudă și le anchetează.

Toate aceste acțiuni, puse în contextul practicilor antidemocratice demonstrate de-a lungul anilor de PSD, atrag suspiciunea rezonabilă cu privire la un potențial proces de sabotare a procesului electoral pentru alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, astfel încât să creeze spațiul de manevră necesar unor eventuale acuzații de fraudă și contestare a rezultatului alegerilor", a declarat senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.