Țara băieților de bani gata. Fost fotbalist și odraslă a unui patron de spital privat, numit de Dăncilă subprefect


Țara băieților de bani gata. Fost fotbalist și odraslă a unui patron de spital privat, numit de Dăncilă subprefect

Viorica Dăncilă l-a numit luni pe Paul-Claudiu Cotîrleț în funcția de subprefect al județului Bacău. Băiat de bani gata, Paul este fiul lui Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului de Urgență din Moinești, judetul Bacău. Familia sa deține și singurul spital privat din zonă.

Paul Claudiu Cotîrleț s-a născut în Onești, în anul 1988. A absolvit Școala ”George Enescu” și Liceul ”Spiru Haret” din Moinești, iar în 2010, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, secția de Relații Internaționale și Studii Europene – licență. Presa locală scria că în anul 2010, imediat ce a absolvit Facultatea de Istorie, Paul a fost angajat consilier parlamentar PSD la Iulian Iancu, iar după ce și-a terminat și două masterate în paralel, a devenit șeful de cabinet al pesedistului Nicolae Bădălău. Paul Cotîrleț a fost și candidatul PSD la alegerile pentru funcția de primar al Moineștiului în 2017, dar lumea nu l-a votat. Tot în 2017 acesta apărea în fotografii lângă actualul pușcăriaș de lux, Liviu Dragnea.

Cotîrleț a fost a fost și coordonatorul departamentului care se ocupa cu organizarea Centenarul, dar prestația lamentabilă a acestuia l-a determinat pe ministrul Culturii de la acea vreme, George Ivaşcu să-l demită pe acesta, reproșându-i lipsa unui concept unitar şi a unor obiective coerente.

Paul-Claudiu Cotîrleț a fost și junior la echipa de fotbal Petrolul Moinești, după care s-a dedicat total politicii, după cum el însuși spunea într-un interviu: ”nu pot ajunge fotbalistul care mă visam”. De altfel, Cotîrleț are și o diplomă de doctor în care amestecă politica cu fotbalul, intitulată: ”Politică, fotbal şi diplomaţie în Peninsula Balcanică 1896-1933”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.