De ce îi protejează Poliția și Jandarmeria pe huliganii din galerii: ”Unii sunt odrasle de milițieni, securiști și torționari. Au protecție înaltă!”


De ce îi protejează Poliția și Jandarmeria pe huliganii din galerii: ”Unii sunt odrasle de milițieni, securiști și torționari. Au protecție înaltă!”

În contextul incidentelor violente și puțin spus rușinoase petrecute la deja celebrul meci de fotbal România-Spania, politologul, scriitorul și profesorul Dan Pavel avertizează, pe Facebook, că mulți dintre huliganii sau așa-zișii ultrași din galeriile de fotbal beneficiază de protecție la vârful autorităților de forță ale statului.

Potrivit politologului, acesta este principalul motiv pentru care Jandarmeria, Poliția și serviciile secrete tratează cu lejeritate violențele și degenerările galeriilor, deși astfel de huligani au atacat, pe 12 august 2018, forțele de ordine, încercând să deturneze un amplu protest anti-PSD.

”De fapt, unii sunt din galeria de la dinamo, odraslele foștilor milițieni, securiști, torționari. Au protecție înaltă. Și o parte dintre membrii galeriilor de la fcsb, u cluj, rapid etc., au același comportament ordinar. Pe ăștia cine îi mai protejează? Și de ce? Acești degenerați au atacat și pe 12 august 2018 forțele de ordine, aceleași care se fac că nu îi văd”, explică Dan Pavel.

Vă prezentăm concluziile politologului:

”De ani de zile cetele de huligani (așa-ziși suporteri) terorizează stadioanele din România, iar jandarmeria și poliția îi lasă în pace.

Nu am văzut nici o luare de poziție din partea premierului Dăncilă, a președintelui Johannis sau a vreunui alt lider politic de la putere sau din opoziție.

În plus, există riscul suspendării stadionului, al disputării meciurilor echipei naționale fără spectatori. Așa cum s-a mai întîmplat. Halal suporteri! Aceste gunoaie nu înțeleg noțiunea de fair play. Suporter vine din limba engleză și înseamnă a-ți sprijini echipa, și la bine și la rău. De pildă, nu pot să uit meciurile în care Liverpool a mîncat bătaie acasă, chiar și cu 0-5, iar suporterii continuau să cînte <You Never Walk Alone!>.

Acești falși suporteri își înjură jucătorii favoriți cînd pierd ori joacă mai slab, îi scuipă sau chiar atacă fizic echipele respective, dar poliția și jandarmeria nu intervin. Degeaba protestează jucătorii, antrenorii, managerii de club ori suporterii civilizați, acești barbari cu porniri violente, criminale rămîn nepedepsiți.

Cum se întîmplă în România, așteptăm să fie victime, morți și răniți, altmineri nu intervine nimeni. Dar atunci va fi prea tîrziu”, explică Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.