Ovidiu Raețchi anunță planul PNL privind reforma Jandarmeriei și Poliției. Cum vor liberalii să restructureze instituția care a abuzat protestatarii


Ovidiu Raețchi anunță planul PNL privind reforma Jandarmeriei și Poliției. Cum vor liberalii să restructureze instituția care a abuzat protestatarii

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat vineri una din prioritățile unei guvernări liberale în cazul reformei Jandarmeriei, respectiv a Poliției Române. 

Concret, liberalul a spus că PNL intenționează să transfere 10.000 de jandarmi către Poliția Română pentru a fi rezolvate două dintre probleme: 1. Criza de personal a Poliției Române și 2. Crearea unui aparat limitat și de elită în cadrul Jandarmeriei Române. 

Totodată, Ovidiu Raețchi a subliniat care trebuie să fie rolul Jandarmeriei: "Jandarmeria are funcția de asigurare și restabilire în situații de risc real pentru ordinea publică, nu aceea de a hărțui protestatarii care exprimă opinii politice incomode și nici aceea de a garanta protecția unor lideri politici care se tem să facă doi pași prin oraș de teama huiduielilor".

Redăm declarația deputatului PNL Ovidiu Raețchi:

"PNL susține, ca parte a propriei viziuni de guvernare, ideea de a transfera efective dinspre Jandarmerie către Poliție. Aceasta este, de altfel, si solicitarea sindicatelor polițistilor - de a transfera 10.000 de jandarmi la Poliția Română. În viziunea liberală asupra statului, Jandarmeria are funcția de asigurare și restabilire în situații de risc real pentru ordinea publică, nu aceea de a hărțui protestatarii care exprimă opinii politice incomode și nici aceea de a garanta protecția unor lideri politici care se tem să facă doi pași prin oraș de teama huiduielilor. Funcția legală a Jandarmeriei poate fi îndeplinită cu un aparat limitat și de elită, nu cu efective umflate și prost instruite, așa cum s-a văzut în intervenția stupidă și ilegală din 10 august. Poliția, pe de altă parte, garantează siguranța zilnică a cetățeanului și a fost adusă de PSD într-o situație critică din cauza crizei de personal și a politizării abuzive. Prioritatea zero a sistemului de ordine publică și siguranță națională într-o guvernare PNL va fi întărirea și profesionalizarea Poliției, deci garantarea siguranței cetățeanului", a spus liberalul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.