O nouă dezinformare debitată de Mircea Badea, demontată de un europarlamentar. Cum a mințit trompeta lui Dan Voiculescu


O nouă dezinformare debitată de Mircea Badea, demontată de un europarlamentar. Cum a mințit trompeta lui Dan Voiculescu

Nejurnalistul Mircea Badea a dezinformat marți seară spunând că Autostrada Comarnic-Brașov nu se poate construi cu fonduri europene. Reacția antenistului a venit în urma unei critici lansate de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan la faptul că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să se folosească de fondurile europene disponibile în cazul Autostrăzii Comarnic-Brașov și preferă fondurile guvernamentale. 

Astfel, eurodeputatul PPE a revenit cu precizări în care prezintă o serie de argumente ce arată că Mircea Badea a mințit când a spus că Autostrada Comarnic-Brașov nu poate fi construită cu fonduri europene. 

Redăm mesajul eurodeputatului Siegfried Mureșan:

"Aseară, la postul de televiziune Antena 3, jurnalistul Mircea Badea a spus că Autostrada Comarnic - Brașov nu se poate construi cu fonduri europene și că eu aș fi în eroare când cer folosirea fondurilor europene pentru această autostradă.

Doresc să ofer toate detaliile care confirmă că Autostrada Comarnic – Brașov se poate face prin fonduri europene:

Acest tronson se regăseşte pe lista de mari proiecte de infrastructură eligibile a fi finanţate din bugetul Uniunii Europene (UE), conform Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 (POIM), program cofinanţat din fonduri europene. În ultima versiune a POIM, publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, autostrada Comarnic - Braşov apare ca proiect eligibil a fi finanţat din fonduri europene - pagina 385 a documentului (accesați AICI documentul).

- De asemenea, acest proiect a fost notificat Comisiei Europene şi apare pe lista de proiecte majore care ar putea primi finanţare din actualul buget european. Mai mult, această autostradă este inclusă în Master Planul General de Transport - iar finanţarea indicată este din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (vezi imagini).

- Nu în ultimul rând, tronsonul Comarnic - Braşov este inclus în reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) globală, ceea ce face proiectele incluse în această reţea să fie eligibile pentru finanţare europeană (vezi hartă).

- Interesant este că deja s-a încheiat un contract de finanţare din fonduri europene pentru un lot de 6 kilometri din acest tronson (citiți mai multe AICI)

Aşadar, se poate finanţa autostrada din fonduri europene. Guvernul României nu are niciun motiv să amâne construcţia acestei autostrăzi din banii nerambursabili pe care îi primim de la UE. Altă soluţie viabilă nu există, altfel s-ar fi construit deja în cei 7 ani de când guvernele PSD promit această autostradă", scrie, pe Facebook, europarlamentarul.

Puteți urmări secvența cu spusele lui Mircea Badea de la 25:20:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.