Bulgaria, țara IDEALĂ pentru PSD: deși trăiesc în una dintre cele mai sărace țări europene, 52% dintre bulgari sunt MULȚUMIȚI de SALARIILE lor


  • ACP
  • Jun 25, 2019 19:49
  • 3337
Bulgaria, țara IDEALĂ pentru PSD: deși trăiesc în una dintre cele mai sărace țări europene, 52% dintre bulgari sunt MULȚUMIȚI de SALARIILE lor

De câte ori a fost făcut un clasament al sărăciei în Europa, am avut de fiecare dată în bulgari vecinii cu capra mai amărâtă ca a noastră – e rău la noi, dar la ei e și mai rău.

Un indicator esențial al nivelului de trai, al sărăciei mai degrabă când e vorba despre Sud-Estul Europei, este venitul lunar, capitol la care bulgarii stau vizibil mai rău decât noi, împreună având printre cele mai mici salarii din Europa. Prețurile de la ei le cam cunoaștem, pentru că mulți dintre noi am fost în Bulgaria în concedii ori în tranzit către alte destinații și știm că sunt, la unele produse, un pic mai mici decât la noi și decât în restul Europei, dar nu atât de mult cât să conteze.

Un sondaj făcut de institutul Gallup International descoperă însă o caracteristică extraordinară a bulgarilor – deși au printre cele mai mici salarii din Europa, mai mult de jumătate dintre bulgari sunt mulțumiți cu salariile pe care le câștigă!

Pe lângă asta, cifrele prezentate pe postul național de televiziune din Bulgaria au mai produs o surpriză – 70% dintre bulgari sunt mulțumiți cu munca pe care o depun pentru salariile lor.

Bulgaria este în continuare una dintre cele mai sărace țări europene, chiar dacă în ultimii ani au crescut și acolo salariile și nivelul de trăi la modul general, salariul mediu brut fiind acum de 637 euro (1247 leva), comparativ cu România unde salariul mediu brut lunar este de 1081 euro (5105 lei) – mai multe detalii AICI.

Așa fiind, 52% dintre bulgari sunt mulțumiți cu salariile lor și doar 30% nu sunt mulțumiți cu acestea, comparativ cu nivelul mediu mondial, unde 49% sunt mulțumiți cu salariile câștigate în vreme ce nemulțumiții sunt în număr de 29% – mai multe detalii AICI.  

Faptul că oamenii de acolo sunt mulțumiți chiar și cu foarte puțin face din Bulgaria o țară de vis pentru unii dintre români, care ar fi vrut să vadă și la noi aceleași sentimente de apreciere pentru venitul lunar, mai exact cei de la conducerea PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.