Noua BARONIADĂ aranjează, la malul mării, câștigătorii Congresului PSD. Echipa Vioricăi Dăncilă și LISTA miniștrilor remaniabili EXCLUSIV


Noua BARONIADĂ aranjează, la malul mării, câștigătorii Congresului PSD. Echipa Vioricăi Dăncilă și LISTA miniștrilor remaniabili EXCLUSIV

Organizată la mare, în weekend, ședința informală a conducerii PSD are scopul de a-i stabili pe câștigătorii apropiatului Congres (29 iunie) și de a tranșa problema viitoarelor remanieri guvernamentale.

Cele mai importante mize ale viitorului Congres sunt alegerea noului președinte al PSD, alegerea președintelui executiv și ungerea secretarului general, la acestea adăugându-se și modificarea Statutului, mai exact a prevederilor vizând alegerea și demiterea șefului formațiunii, care nu va mai fi uns prin votul tuturor membrilor.

Dacă Viorica Dăncilă este, până în prezent, unica pretendentă la șefia PSD, Daniel Suciu e în cărți, potrivit surselor Podul.ro, pentru funcția de președinte executiv (numărul 2 în organigrama social-democrată), funcție dorită și de Ecaterina Andronescu sau Titus Corlățean, însă aceștia din urmă nu au susținerea baronilor.

Deși, inițial, baronul Marian Oprișan solicitase pentru el funcția de președinte executiv, a fost convins să facă un pas în spate, fiindu-i făgăduit mult doritul portofoliu al Dezvoltării, unde se pregătește să nominalizeze un om de casă în locul lui Daniel Suciu, cooptat astfel în echipa Vioricăi Dăncilă de la partid.

Aceleași surse ne-au precizat că și baronul de Giurgiu – Niculae Bădălău – face un pas în spate (este ministru și va păpușa diverse sinecuri guvernamentale) în favoarea liderului PSD Constanța, Felix Stroe, care, în acest moment, are șanse să fie propulsat în funcția de secretar general al partidului. Funcția este râvnită și de Codrin Ștefănescu, care visează cu ochii larg deschiși la o revenire, însă, orișicât s-a gudurat pe lângă Niculae Bădălău, cu prilejul recentei nunți unde girgiuveanul a avut rol de socru mic, fostul om de casă al lui Dragnea nu se bucură de susținere, dimpotrivă. Negocierile dintre tabere sunt în toi, nefiind cu totul exclus ca echipa Vioricăi Dăncilă să mai sufere oarece modificări, în funcție de noile rețele de putere.

Cât despre remaniere, aceasta vizează decidenții a nu mai puțin de 6 portofolii: Carmen Dan (Interne), Bogdan Trif (Turism), Daniel Suciu (Dezvoltare), Petre Daea (Agricultură) și Răzvan Cuc (Transporturi). De notat că debarcarea lui Cuc a fost solicitată în repetate rânduri, încă din epoca Dragnea, atât de Marian Oprișan cât și de Niculae Bădălău.

Baronii intenționează să tranșeze problema prezidențiabilului PSD după Congres, în acest moment desfășurându-se o serie de măsurători ai căror protagoniști sunt (printre alții) Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Mircea Diaconu, dar și trompeta antenistă Mihai Gâdea, angajatul turnătorului securistic Dan ”Felix” Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.