Ponta încasează UMILINȚE usturătoare la Bruxelles. Ce riscă ”cei doi clowni” ai șefului Pro România


Ponta încasează UMILINȚE usturătoare la Bruxelles. Ce riscă ”cei doi clowni” ai șefului Pro România

Respinși fără drept de apel de grupul Renew Europe (fostul ALDE), cei doi europarlamentari ai lui Victor Ponta – Corina Crețu și Mihai Tudose – vor fi nevoiți să se aflilieze formațiunilor eurosceptice sau chiar antieuropene, fiind ignorați de toate familiile politice europene respectabile, fapt ce comportă o serie de implicații interesante, explică scriitorul și jurnalistul Dan Alexe, pe Facebook, apreciind că ”Ponta își va arăta acum adevărata față albă, fără trăsături”.

”Respins (așa cum am tot anticipat și prezis) de oamenii lui Macron și Verhofstadt din Renew Europe (fostul ALDE), și cu poarta închisă la Socialiști și la PPE, Ponta își va arăta acum adevărata față albă, fără trăsături…

… pentru că cei doi europarlamentari ai lui, Tudose și Corina Crețu, nu sunt primiți în grupurile mari din Parlamentul European, ei vor trebui să se afilieze uneia din formațiunile eurosceptice sau chiar antieuropene, ai lui Salvini sau Kaczynski. La fel, oriunde intră Viktor Orban, cei doi pioni ai lui Ponta nu vor fi primiți. Ei nu pot merge nici cu cei ai lui Farage, pentru că ăla nu iubește oportuniștii estici, ci preferă rasiștii și extremiștii pe față.

Așa că cei doi clowni ai lui Ponta, Crețu și Tudose, riscă să se regăsească fără afiliere, adică fără bani și putere. Cine nu e afiliat la un grup politic nu poate ocupa o funcție în Parlament, ba chiar nu primește fonduri pentru a organiza activități, de pildă să aducă vreun taraf din România, cu mici și sarmale.

Altfel zis, vor fi ignorați de toți și obligați să trăiască din salariu”, scrie Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.