VIDEO Un elev curajos s-a strecurat printre simpatizanții PSD la Târgoviște: "Oameni manipulați! Cred că e o creștere falsă a pensiilor și salariilor! Nu vreau să plec din țară!"


VIDEO Un elev curajos s-a strecurat printre simpatizanții PSD la Târgoviște: "Oameni manipulați! Cred că e o creștere falsă a pensiilor și salariilor! Nu vreau să plec din țară!"

Partidul Social Democrat, girat de dublul condamnat Liviu Dragnea, a cărat din nou oamenii cu autocarele pentru un miting la Târgoviște, exact cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare. Printre cei aduși la miting s-a aflat și un elev curajos care nu s-a dus pentru a susține PSD, ci pentru a vedea "o adunătură de oameni care sunt manipulați de partidul care ne distruge țara".

Totodată, creșterea pensiilor și salariilor cu care se laudă PSD, în viziunea elevului, este una falsă. Mai mult, elevul a atras atenția că educația merge foarte prost, dar cu toate acestea el nu vrea să plece din țară întrucât crede că împreună cu tinerii poate să salveze România.

Reporter: Tot ca să susții PSD-ul ai venit și tu?

Elev: Nu. Eu am venit aici ca să văd o adunătură de oameni care, în opinia mea, sunt manipulați de partidul care ne distruge țara. 

Reporter: Și cum îți explici tu manipularea asta? 

Elev: Eu cred că sunt plătiți. 

Reporter: Sunt unii oameni, însă, care par sinceri aici, care spun că PSD-ul le-a crescut pensiile, salariile. Cum vezi tu asta? 

Elev: Eu cred că este o creștere a salariilor și pensiilor falsă pentru a atrage atenția oamenilor. 

Reporter: Ești elev? 

Elev: Da. Sunt elev. 

Reporter: Cum îți vezi tu viitorul în România condusă de PSD? 

Elev: Aș vrea în primul rând ca România să nu fie condusă de PSD. Și în al doilea rând, cu PSD-ul văd un viitor foarte prost pentru că în acest moment situația în învățământul românesc este foarte proastă. Mai mult de 40% dintre români sunt analfabeți funcțional. Și asta este un lucru foarte rău. 

Reporter: În ce clasă ești?

Elev: A șaptea.

Reporter: Ce te supără cel mai tare la modul în care este condusă țara? 

Elev: Mă supără faptul că cei care sunt la conducere nu își dau interesul mai mult pentru oameni, ci mai mult pentru ei și nu găsesc soluții bune pentru a duce țara către un trai mai bun. 

Reporter: Cum vezi tu venind schimbarea? 

Elev: Și prin vot. Dacă mai mulți oameni ar vota informat ar fi la putere niște oameni capabili care să ne ducă mai departe, mai aproape de țările din vest, dar la ce-i aici nu cred că se va întâmpla acest lucru. 

Reporter: Te gândești după ce termini liceul să pleci din țară sau să rămâi aici? 

Elev: Nu. Nu vreau să plec din țară. Sunt împotriva acestui lucru total pentru că cred că eu împreună cu ceilalți tineri putem să salvăm țara. 

Vedeți video de la 1:08:10:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.