Revoltător! Amenajarea vilelor de protocol de la mare a costat cât alocația de plasament pe un an pentru aproape 400 de copii!


Revoltător! Amenajarea vilelor de protocol de la mare a costat cât alocația de plasament pe un an pentru aproape 400 de copii!

Deputatul USR Claudiu Năsui expune într-o postare pe Facebook modul incorect în care se folosesc banii din bugetul de stat pentru amenajarea caselor de protocol, pe când România are multe alte nevoi.

Claudiu Năsui afirmă că s-au folosit 600.000 de euro pentru amenajarea vilelor de protocol de la mare, banii fiind „investiți” în două piscine, un jacuzzi, un bar, precum și o plajă amenajată cu pietre care să nu se înfierbânte. 

La polul opus, deputatul USR prezintă cazul copiilor luați în plasament pentru care familiile primesc doar 600 de lei pe lună, astfel „luxul de la mare pentru vilele de protocol a costat cât alocația de plasament pe un an pentru aproape 400 de copii”.

„În termeni de muncă taxată, această sumă reprezintă taxele din aproape 3.300 de luni de muncă pe salariu minim. Este mult, doar ca să trăiască aristocrația bugetară în lux”, mai spune economistul.

Redăm în întregime postarea deputatului USR Claudiu Năsui.

600.000 EUR pentru lux sau 600 lei pentru supraviețuire.

Statul român este foarte generos cu sine însuși: mereu se găsesc bani pentru luxurile dorite de cei din aparatul de stat.

De exemplu, o investiție de aproximativ 600.000 de euro pentru amenajarea vilelor de protocol de la mare de care vor beneficia primii oameni din stat. Ce s-a făcut de acești bani? Două piscine, un jacuzzi, un bar, precum și o plajă amenajată cu pietre care să nu se înfierbânte. Plaja privată și păzită de SPP nu mai era îndeajuns.

Ca să înțelegem ce înseamnă banii aceștia pentru cei mai puțin norocoși, care nu au acces la lux din banii altora, vedem că familiile care iau un copil în plasament primesc de la stat nici mai mult, nici mai puțin decât 600 de lei pe lună. Practic, luxul de la mare pentru vilele de protocol a costat cât alocația de plasament pe un an pentru aproape 400 de copii.

În tot acest timp, suntem martori la promisiuni electorale care mai de care mai grandioase. În fond, și acestea se bazează pe aceeași sursă de fonduri: banii noștri din taxe și impozite pe care îi plătim cu greu.

În termeni de muncă taxată, această sumă reprezintă taxele din aproape 3.300 de luni de muncă pe salariu minim. Este mult, doar ca să trăiască aristocrația bugetară în lux.

Într-o țară cu cele mai mari taxe pe muncă din Europa centrală și de est, statul consideră de cuviință să cheltuie banii noștri pe luxul lor, asta în condițiile în care pentru mulți români ajunge un lux simplul gând la o vacanță la mare”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.