EXCLUSIV Baronul Paul Stănescu o îndeamnă pe Dăncilă să-l ALUNGE pe Vâlcov din Guvern. Culisele unui război subteran


EXCLUSIV Baronul Paul Stănescu o îndeamnă pe Dăncilă să-l ALUNGE pe Vâlcov din Guvern. Culisele unui război subteran

În subteranele PSD se ascut din nou cuțitele. Potrivit surselor Podul.ro, fostul vicepremier Paul Stănescu este principalul lider anti-Dragnea care o îndeamnă pe Viorica Dăncilă să-l alunge pe controversatul Darius Vâlcov de la Palatul Victoria. Mai mult chiar, cei doi se consultă deseori.

Aceasta în condițiile în care premierul a depășit deja o line roșie, recent, când a izgonit-o pe consilera-spioană Anca Alexandrescu (pe care Dragnea i-o plantase în ceafă, pentru a-i controla toate acțiunile și întâlnirile) pe ușa din dos a Guvernului, fapt care l-a deranjat la culme pe teleormănean.

Pentru neofiți, precizăm că războiul Stănescu-Vâlcov este unul vechi – cei doi nu se înghit încă din perioada în care PD-istul Vâlcov exercita funcția de primar al Slatinei, iar Stănescu era șeful PSD Olt. Județul devenise brusc prea mic pentru combinațiile celor două clanuri pe atunci total paralele. Animozitatea nu s-a stins nici în momentul în Vâlcov s-a înregimentat sub flamura PSD, la invitația bunului său prieten Liviu Dragnea. Conflictul a degenerat în permanență de-a lungul ultimilor doi ani, cu atât mai mult în perioada în care Stănescu era pe cai mari în Guvern.  

Sursele citate susțin că certa dintre baronul de Olt – insurgent de marcă cu prilejul frondei grupării Adrian Țuțuianu-Mihai Tudose-Gabriela Firea – și Liviu Dragnea s-a produs în momentul în care acesta din urmă i-a luat partea decisiv lui Darius Vâlcov, susținând toate acțiunile și proiectele guvernamentale fluturate de prietenul său condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru multiple fapte de corupție. Un alt motiv de sfadă a fost că Stănescu a fost scos (cu știrea și acceptul lui Dragnea) din niște combinații agricole pe care le păstorea ”tradițional” pe raza județului Olt, unde mai este poreclit și ”Șeful tomatelor”.

Să nu uităm că în momentul în care Dragnea a decis debarcarea lui Stănescu din Guvern, Vioricăi Dăncilă nu i-a surâs deloc scenariul, făcând și atunci, în spatele ușilor închise, un joc similar cu cel pus în scenă recent, când inițial s-a împotrivit debarcării lui Tudorel Toader de la butoanele Justiției. Potrivit surselor citate, Dăncilă se află în cele mai bune relații cu Paul Stănescu, cei doi consultându-se din când în când, fapt ce-l scandalizează pe Liviu Dragnea.   

Recent, surse citate de Adevărul au susținut că Viorica Dăncilă plănuiește să se descotorosească de consilierul Darius Vâlcov.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.