”CADOU” de Iepuraș: fostul pușcăriaș Adrian Năstase l-a SCOS pe Dragnea din ISTORIA PSD!


”CADOU” de Iepuraș: fostul pușcăriaș Adrian Năstase l-a SCOS pe Dragnea din ISTORIA PSD!

În plină Săptămână a Patimilor, fostul pușcăriaș Adrian Năstase a găsit de cuviință să lanseze volumul II al unei cărți-fluviu al cărui unic obiectiv este acela de a glorifica leviathanul FSN/FDSN/PDSR/PSD, prezentat drept partidul care a emanat din… Revoluție și care ar fi democratizat și dezvoltat România, purtând-o pe culmi nebănuite ale progresului.  Așa cum veți constata din cele ce urmează, Liviu Dragnea lipsește cu desăvârșire din ”pomelnicul” lansat de fostul premier PSD.

Firește: volumul nu suflă o vorbă despre moștenirea PCR, despre nomenklaturiști și securiști promovați, impuși la vârful tuturor instituțiilor de forță (dar și în toate departamentele vieții publice), despre mineriadele care au deturnat România de la parcursul ei firesc, european, despre baroniada și corupția toxicei guvernări Iliescu-Năstase, despre poliția politică a guvernării Năstase, despre SIPA și turnătoarea securistă Rodica Stănoiu, și cu atât mai puțin despre numeroșii pușcăriași ai PSD și personaje certate cu legea, sau despre actuala ofensivă la adresa Justiției.

Aceasta în condițiile în care volumul propagandistic păstorit de Năstase vizează doar perioada 1992-2016, fiind intitulat ”Partidul Social Democrat. România postcomunistă. O istorie a partidelor politice în documente și interviuri”.

Să ne amintim că în lunile premergătoare Revoluției, junele comunist Adrian Năstase (notoriu vânător de zestre) susținuse sus și tare, chiar la Moscova, din postura de grangur UTC, că România este o țară prea săracă pentru a-și permite… luxul pluripartidismului. Același Năstase (între timp fost pușcăriaș, pentru multiple fapte de corupție) își dă că părerea, acum, despre partidele politice postdecembriste, cărora iată că le și regizează ”istoria” în timp ce se căznește să cosmetizeze hidoasele chipuri ale FSN/FDSN/PDSR/PSD.

În această ordine de idei, n-ar trebui să surprindă pe nimeni, câtuși de puțin, că propagandistul Victor Ciutacu (poreclit ”tonomat cu fise” pentru serviciile aduse lui Sebastian Ghiță, Dan ”Felix” Voiculescu ș.a.m.d.) a jucat rolul de argat, pardon, moderator al lansării de la Fundația Titulescu (sinecura călduță a lui Adrian Năstase). Volumul a fost prezentat de Marius Pieleanu (sociologul de casă al PSD și apropiat al baronilor), de Horia Alexandrescu (”ziarist” al FSN/FDSN/PDSR/PSD și tată al controversatei Anca Alexandrescu, consiliera și spioana guvernamentală a infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea) și de Claudiu Lucaci (personaj pe care Năstase l-a uns consul general la New York, în 2013, și care a fost o veritabilă slugă a PSD în cadrul TVR, din postura de șef al Știrilor, în perioada lui Victor Ponta). De notat că Lucaci a plagiat un raport, la TVR, în timpul mandatului lui Stelian Tănase, dar a reușit să își mențină funcția excelent remunerată numai datorită susținerii PSD – finalmente, a scăpat de orice sancțiune, fiind spălat într-o comisie politică, după ce a susținut că în Regulamentul TVR nu există sancțini privind… plagiatul. Ceea ce, având în vedere că vorbim despre postul public de televiziune – unde Lucaci a tocat sume astronomice, așa cum a tot dezvăluit presa centrală –, este de-a dreptul halucinant.

Deosebit de interesant este că lansarea volumului despre istoria partidului celor trei trandafiri a ocolit cu atenție epoca Dragnea (deși teleormăneanul a parvenit șef al PSD în octombrie 2015), la eveniment fiind invitați atât Mircea Geoană, cât și Victor Ponta, dar niciun lider al PSD-ului de astăzi.

Potrivit surselor Podul.ro, Adrian Năstase este morcovit la culme pe Dragnea, și asta din două motive: șeful PSD nu și-a ținut promisiunea de a-i acorda mezinului Mihnea un loc pe lista pentru Bruxelles și nici nu l-a invitat pe fostul premier la aniversarea NATO organizată în Parlament.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.