ANAF a început vânătoarea de contribuabili. Reacția acidă a unui deputat: "Micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure"


ANAF a început vânătoarea de contribuabili. Reacția acidă a unui deputat: "Micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure"

Deputatul USR Claudiu Năsui expune într-o postare pe Facebook starea de alertă în care se află bugetul de stat, în legătură cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început vânătoarea de contribuabili pentru a suplimenta veniturile.

ANAF a expus mii de impuneri de plată a contribuțiilor pentru sănătate trimise de instituție chiar și în urmă cu cinci ani, la scurt timp după expirarea perioadei de bonificație pentru taxele și impozitele datorate la stat (31 martie).

Printre exemplele date de deputatul USR se numără și oamenii care „au încasat dobânzi de 12 lei în 2015 care acum se trezesc cu impuneri de plată de 348 lei, români care lucrează în străinătate și care plătesc acolo contribuții de sănătate, dar care acum sunt obligați să contribuie și aici, deși nu aveau cum să beneficieze de aceste servicii din moment ce nu erau în țară”.

Claudiu Năsui susține că statul care se laudă cu o „economie duduitoare”, de fapt, este disperat, iar Ministerul de Finanţe nu mai știe de unde să se împrumute și de unde să mai ia pentru a acoperi cheltuielile explodate.

De asemenea, Claudiu Năsui se întreabă dacă nu cumva vânătoarea ANAF-ului asupra contribuabililor are legătură și cu perioada de campanie electorală întrucât urmează patru runde de alegeri: "Să fie oare o coincidență că această foame de bani este înainte de niște alegeri electorale importante care ne stau în față anul acesta și cel viitor? În fond, micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure".

Redăm postarea lui Claudiu Năsui:

Disperare la bugetul de stat: ANAF-ul a început vânătoarea de contribuabili pentru a suplimenta veniturile.

La scurt timp după expirarea perioadei de bonificație pentru taxele și impozitele datorate la stat (31 martie a.c.), au început să apară mii de impuneri de plată a contribuțiilor pentru sănătate, trimise de ANAF, vechi și de cinci ani.

Printre acestea, unele spețe sunt chiar ridicole: oameni care au încasat dobânzi de 12 lei în 2015 care acum se trezesc cu impuneri de plată de 348 lei, români care lucrează în străinătate și care plătesc acolo contribuții de sănătate, dar care acum sunt obligați să contribuie și aici, deși nu aveau cum să beneficieze de aceste servicii din moment ce nu erau în țară, iar exemplele continuă.

Ce ne spun aceste cazuri? Că statul care se laudă cu o economie duduitoare și cu creșteri în toate domeniile este de fapt disperat. Ministerul Finanțelor nu mai știe de unde să se împrumute și de unde să mai ia pentru a acoperi cheltuielile explodate.

Toate măririle de salarii, ajutoarele sociale și subvențiile nu sunt gratis. Statul nu le acoperă din excedent, ci o face pe datorie. Acum, noi suntem cei care suntem afectați de asta: descoperim datorii inventate, vechi de 4 sau 5 ani, care ajung să fie mai mari decât veniturile realizate.

Să fie oare o coincidență că această foame de bani este înainte de niște alegeri electorale importante care ne stau în față anul acesta și cel viitor? În fond, micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.