Tudorel Toader și-a anunțat DEMISIA. "Voi rămâne la minister până în momentul în care președintele emite decretul"


Tudorel Toader și-a anunțat DEMISIA. "Voi rămâne la minister până în momentul în care președintele emite decretul"

Tudorel Toader a susținut joi o declarație de presă în fața Ministerului Justiției în care a anunțat că îi va prezenta demisia din funcție Vioricăi Dăncilă, dar va rămâne ministru până în momentul în care președintele Klaus Iohannis va emite atât decretul de eliberare a sa, cât și cel de numire a noului ministru al Justiției.

Redăm declarațiile lui Toader:

"Voi merge la Guvern și voi avea o altă întrevedere cu doamna premier. Voi porni în scrisoarea pe care am redactat-o de la voința politică experimată în cadrul CEx-ului și anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiției.

Iau în considerare și că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activității. Voi rămâne la minister, cum vă spuneam până, în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele și prenumele noului ministru al Justiției pe care-l voi invita și căruia îi voi preda documentele Ministerului pe bază de proces verbal, îi voi da sigiliul autorității și îi voi ura succes.

Prin urmare, merg la Guvern și îi prezint doamnei premier demisia din funcția din ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, probabil o va trimite la președintele republicii. În felul acesta domnia sa declanșează pe de-o parte procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și a trimis-o de aseară și are în același timp și demisia mea pe care cel mai probabil o va trimite la președintele republicii. Voi rămâne, repet, până în momentul în care președintele evaluează, analizează și emite decretul, pe de-o parte de eliberare a mea și pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiției", a declarat Tudorel Toader. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.