Un jurnalist acuză CSM că s-a predat mafioților: "Viteza cu care prea mulți judecători au trecut de partea infractorilor e complet șocantă!"


Un jurnalist acuză CSM că s-a predat mafioților: "Viteza cu care prea mulți judecători au trecut de partea infractorilor e complet șocantă!"

Jurnalistul Mircea Marian acuză judecătorii că s-au „predat mafioților”, după ce Senatul a refuzat din nou marți, 16 aprilie, să ia o decizie în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la ridicarea imunității pentru a putea fi anchetat.

Mircea Marian ia în vizor Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) pentru că tace, deși are competența legală de a sesiza Curtea Constituțională pentru conflict între Legislativ și puterea judecătorească.

De asemenea, jurnalistul subliniază faptul că mulți dintre judecători s-au aliat cu infractorii, amintind de cazul fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, care a primit o perioadă de două luni pentru a-și angaja un avocat.

De aproape șase luni, complicii din Senat ai suspectului Tăriceanu își bat joc de justiție și de statul de drept. De șase luni refuză să ia o decizie privind imunitatea individului și inventează tot felul de pretexte ca să tergiverseze.

CSM, tăcere deplină. Doamna Savonea, tăcere deplină. Deși CSM are dreptul legal să sesizeze CCR pentru conflict între Legislativ și puterea judecătorească. În 2012, CSM a făcut acest gest, de mai multe ori. Acum, pas.

Și-mi pare rău că trebuie să spun asta, dar aceștia sunt oamenii aleși chiar de corpul judecătorilor pentru a face din CSM.
Viteza cu care prea mulți judecători au trecut, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, de partea infractorilor este complet șocantă. Cum e posibil ca un infractor condamnat în primă instanță, Darius Vâlcov, să primească două luni pentru a-și angaja un avocat??? Cum? Cum e posibil ca redactarea unei sentințe să dureze un an? Cum e posibil ca dosarul Dragnea, deși deja judecat în primă instanță, să se tergiverseze sub orice pretext?

Legea oferă magistraților aproape toate garanțiile de independență, atât cât se respectă legea într-o țară ca România. Salariile sunt uriașe. Pensionarea vine înainte de 50 de ani, vârstă la care eu și soția mea și alte milioane de cetățeni români mai avem încă 15-20 de ani de muncă în față. Pensiile speciale sunt de 10 de ori mai mari ca pensia medie din sistemul de stat.
Și atunci, de ce v-ați predat mafioților, stimați judecători?, a scris Mircea Marian pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.