Un economist prezintă motivele pentru care ziarul de propagandă al PSD e "o tâmpenie cap coadă"


Un economist prezintă motivele pentru care ziarul de propagandă al PSD e "o tâmpenie cap coadă"

Economistul Cristian Păun critică dur ziarul propagandistic al PSD livrat de Poşta Română și lansează un atac virulent la adresa formațiunii politice a lui Dragnea pentru modul în care și-a promovat campania.

Analistul economic atrage atenția că PSD ascunde problemele reale cu care se confruntă România de fapt. De asemenea, Cristian Păun este revoltat că toată această propagandă a PSD se produce pe banii românilor. 

Redăm postarea lui Cristian Păun:

„Am văzut și eu mizeria aia de fițuică electorală trimisă cu mare zel în cutia mea poștală de cei de la Poșta Română.

O tâmpenie cap coadă. Că PSD a absorbit cele mai multe fonduri europene, că PSD a crescut producția de porumb boabe la hectar. Că PSD crește pensii și salarii. Că doar în timpul PSD crește economia și că, ceilalți, sunt incompetenți care habar nu au cum să umfle mai mult PIB-ul (cu datorii și deficite).

Nimic despre deficitul bugetar, mai ales deficitul structural. Nimic despre importuri și deficitul comercial. Nimic despre dinamica datoriei publice și despre valoarea ei pe locuitor. Nimic despre lipsa investițiilor în sănătate, educație, infrastructură. Nimic despre inflație. Nimic despre pensii speciale (introduse în această perioadă). Nimic despre pensiile ocupaționale (reîntregite generos în ultimii doi ani, ajustate semnificativ în sus pentru că au crescut salariile în domeniu).

Această propagandă mizerabilă este plină și de golănii de cea mai joasă speță: opoziția taie salariul minim, opoziția taie ajutoare sociale, opoziția votează împotriva României în UE.

Golăneala culminează cu acel chestionar infect în final în care ești chemat să trimiți răspunsul la niște întrebări ”nevinovate”. Prima întrebare din chestionar (citez din memorie că am distrus nervos fițuica): ”ești de acord cu o taxă pe consumul de fasole propusă de USR+ ca să nu mai tragem pârțuri?”. Îmi și imaginez cum rânjeau ”strategii” PSD când au pus golănia asta acolo. Până una alta, suntem obligați să fim ”de acord” cu taxele puse de OUG 114 în tarifele pe energie și telecomunicații sau comisioanele bancare.

Și mai mare golăneala e că această golăneală e pe banii noștri (să nu uităm că PSD și-a alocat vreo 50 de milioane de Euro doar anul acesta pentru cheltuieli de partid). În plus, la golăneala asta participă o companie a statului, condusă de un sindicalist, numit în funcție de PSD.

Această golăneală trebuie să înceteze!”, a scris Cristian Păun pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.