Jandarmeria, veșnica SLUGĂ a PCR/FSN/PSD: CRIMELE săvârșite în comunism, PRĂPĂDUL din 1990 și REPRESIUNEA din 10 august


Jandarmeria, veșnica SLUGĂ a PCR/FSN/PSD: CRIMELE săvârșite în comunism, PRĂPĂDUL din 1990 și REPRESIUNEA din 10 august

Întrucât astăzi este ziua Jandarmeriei Române – instituție care, pe 10 august, a agresat și a gazat sute, mii de protestatari pașnici, printre care copii, bătrâni și femei, oripilând Uniunea Europeană și întreaga lume civilizată –, Podul.ro vă prezintă, pe scurt, istoricul acestui organ de forță care a slujit dictatura PCR până la asasinat, transformându-se, după Revoluție, într-un veritabil ”pumn legal” al FSN/FDSN/PDSR/PSD, în funcție de capriciile și de mizele nomenklaturistului Ion Iliescu (judecat pentru crime împotriva umanității) sau ale infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea, via Carmen Dan, fostă secretară la Videle.

Pe vremea când susținea cu zel și obediență genocidara dictatură comunistă, Jandarmeria se numea Trupele de Securitate – de notat că titulatura avea să-i fie schimbată la finalul lui 1990, via Ion Iliescu&CFSN, după ce hoardele cu pulane și epoleți comiseseră un prăpăd de proporții în 13-15 iunie, la București, cu prilejul abominabilei Mineriade.

Istoricul Marius Oprea prezintă (în ”Moștenitorii Securității”, Polirom, Iași, 2018) adevărata față a Trupelor de Securitate de dinainte de '89. Iată cu ce se ocupau înaintașii lui Sindile, Cucoș, Paraschiv și Cazan:

”Comandamentul Trupelor de Securitate era condus, în 1989, de general-maiorul Grigore Ghiță. Număra 1.387 de ofițeri, 136 de ofițeri ingineri și tehnicieni, 924 de subofițeri, 536 de angajați civili, 20.387 – <trupă>.

În primele două decenii ale regimului comunist, Trupele de Securitate au participat activ la luptele cu rezistența anticomunistă și au organizat represalii sângeroase asupra țăranilor răsculați împotriva colectivizării agriculturii, pe întregul teritoriu al României. Aceste fapte și rolul Trupelor de Securitate în cursul evenimentelor din decembrie 1989 rămân insuficient cunoscute.

În 1995, generalul Grigore Ghiță , comandantul unității, a fost acuzat în procesul <Otopeni> de <neglijență>. O neglijență care a costat masacrarea unor soldați din Trupele de Securitate la 23 decembrie 1989, în fața aeroportului, de forțe ale Ministerului Apărării Naționale. Dar asta este altă poveste; peste victime și criminali s-a așternut uitarea, iar de atunci Trupele de Securitate au fost lăsate la vatră. Nu și ofițerii lor, deveniți între timp comandanți ai vigilentelor și operativelor trupe de jandarmi”.

 Vă amintim că PSDragnea a mărit bugetul Jandarmeriei cu nu mai puțin de 500%, drept răsplată pentru măcelul comis pe 10 august în Piața Victoriei și în pofida faptului că șefii acestui organ sunt puși sub acuzare pentru gravele violențe săvârșite. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.