Carmen Dumitrescu prezintă cine sunt cei vizați de lista urii a infractorului Dragnea: "E vorba despre eroii acestor timpuri!"


Carmen Dumitrescu prezintă cine sunt cei vizați de lista urii a infractorului Dragnea: "E vorba despre eroii acestor timpuri!"

Carmen Dumitrescu a scris pe Liber în Teleorman un editorial în care prezintă cine sunt cei vizați de ura lui Dragnea. Textul jurnalistei vine ca o reacție la amenințarea pe care Dragnea a lansat-o la Slobozia la o întrunire a PSD față de cei care îndrăznesc să se opună regimului mafiot, incompetent, abuziv pe care l-a instaurat.

Totodată, Carmen Dumitrescu a reliefat faptul că cei care se opun regimului PSDragnea sunt eroii acestor timpuri.

"Și s-a dus Liviu Nicolae Dragnea la Slobozia, unde a emis, direct din puțul gândirii, următoarele cuvinte de geniu: „O să avem o listă cu niște oameni care cel puțin de doi ani de zile nu fac decât să arunce în România ură, venin, otravă, noroi, pietre și să ne înjure pe noi”. Momentul a fost unul înălțător, chiar și pentru noi, cei care nu am asistat la el în mod direct. În anul de glorie 2019, în țara care conduce vremelnic Europa democratică, un lider politic spune că va întocmi o listă a dușmanilor poporului pesedist. Dragnea nu spune exact ce va face cu lista, dar din felul în care-i prezintă pe cei care urmează să facă parte din ea, nu se întrevăd la orizont prea multe perspective favorabile pentru ei. Înțelegem de aici că democrația este pentru poporul pesedist preponderent un concept golit de semnificații concrete, în fața căruia liderul suprem se poate manifesta exact așa cum dorește, în virtutea preogativelor la care aspiră pentru sine. Știți, desigur, teoria că în viață trebuie să te îmbraci pentru locul de muncă pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai deja. Așa și Liviu Nicolae Dragnea: se adresează sistemului politic pe care și-l dorește, nu celui care acum e teoretic instituit.

Dar nu e deloc rău ce se întâmplă! Lista lui Dragnea ne poate servi la ceva. Știm că pare dificil, conceptul fiind desprins din experiențele naziste ale istoriei umanității, dar orice rău poate fi convertit în bine dacă știi să-l abordezi din unghiul favorabil. În realitatea noastră, nu în aceea din mintea lui Dragnea, numele din lista pe care o va întocmi sunt cele ale eroilor de mâine. Oameni care nu s-au temut de răzbunarea lui Dragnea, oameni care nu și-au pus vreodată problema să mai accepte vreo formă de totalitarism, oameni care nu se închină la idoli, așa cum îndrăznesc cei din poporul pesedist. Și după ce toate aceste patimi ale democrației românești se vor fi sfârșit, “Lista lui Dragnea” ne va arăta fără dubii cine au fost eroii acestor timpuri. Nu se va mai întâmpla ca în 1989, când numai cine nu a vrut, n-a devenit erou cu certificat", a scris Carmen Dumitrescu pe Liber în Teleorman.

CITIȚI AICI EDITORIALUL INTEGRAL ȘI AFLAȚI CUM NE POATE AJUTA LISTA LUI DRAGNEA

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.