Teodorovici, circ penibil. A anunțat că va protesta și el pentru că vrea autostrăzi


Teodorovici, circ penibil. A anunțat că va protesta și el pentru că vrea autostrăzi

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici continuă circul de prost gust și uită cine este la guvernare. A anunțat că va participa la protestul "România vrea autostrăzi", în condițiile în care PSD-ALDE se află la guvernare și ar putea să demareze construcția de autostrăzi. 

"Am să particip. Am înţeles că în faţa ministerului vin colegi de la alte structuri. O să mă alătur şi eu, cu toţii ne dorim autostrăzi", a declarat Teodorovici, potrivit stiripesurse.ro

Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu mai multe companii și personalități au anunțat public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute.

Redăm mesajul antreprenorului Mandachi: 

"Dacă ești profesor, lasă elevii cu 15 mai mult în pauză. Dacă ești zidar, lasă mistria josi  pentru 15 minute. Dacă ești șofer, lasă mașina 15 minute pe avarii. Dacă vreo să pleci din România, mai stai 15 minute.

Ca om de afaceri, am parcurs mai mult de 500.000 de km la volan. Ba chiar am făcut și un calcul: pentru că nu am avut autostrăzi, am pierdut peste un jumate din viața mea la volan.

În România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Adică mai mulți decât au murit la Revoluție. Practic, avem o Revoluție în fiecare an. Din 89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni. Cam cât populația orașului Alba Iulia. Oare câți ar fi supraviețuit dacă aveam autostrăzi?

În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi. Fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.