Ramona Ursu sare în apărarea partidelor de opoziție: "Nu din vina PNL, USR sau PLUS suntem în situația de acum. Ci din vina noastră, atât!"


Ramona Ursu sare în apărarea partidelor de opoziție: "Nu din vina PNL, USR sau PLUS suntem în situația de acum. Ci din vina noastră, atât!"

Jurnalista Ramona Ursu atrage atenția privind certurile dintre PNL, USR și PLUS transmițând că prioritar este acum să dăm jos PSD-ALDE de la putere, iar pentru asta trebuie să mergem la vot. 

Jurnalista a spus că singura vină pentru situația în care se află România acum este a cetățenilor care în ziua votului s-au „hlizit pe Facebook”.

Redăm postarea integrala a Ramonei Ursu:

Când Clotilde Armand a fost votată pe locul doi în competiția internă a USR pentru stabilirea listei de candidați la europarlamentare, vuia Facebookul. Că nu-i bună, că n-are ce căuta, că-i așa sau altfel etc. Am scris, atunci, tot pe Facebook, că avem oricând și varianta Grapini, poate că de ea ne place cum ne reprezintă la Bruxelles. Azi, vuiește Facebookul cu lista PNL. Să nu se înțeleagă că mă dau pe spate toate numele de pe lista asta, la fel cum nu mă omor după toată lumea din USR, din PLUS sau de prin orice partid mai înseamnă opoziție. Ba chiar sunt extrem-extrem de puțini politicieni din opoziție pe care îi admir pentru munca lor, dar nu atât pentru cea de politicieni (că unii sunt abia la început), cât pentru ce au făcut pe lângă scena politică.

Nu vă spun cu cine să votați, fiecare face exact cum dorește și cum îi spune conștiința să facă. Dar vă spun doar că, în ceea ce mă privește, când văd groapa comună în care ne-au aruncat pe toți PSD și ALDE, când știu perfect cât de grave sunt lucrurile și ce dezastru e pentru țara asta și pentru viețile noastre ceea ce ni se întâmplă, când știu ce pericol ne așteaptă dacă rămânem așa, nu pot să spun că PNL=PSD. La fel cum nu pot să spun nici că PLUS e un partid de comuniști. La fel cum nu pot să spun nici că USR e un partid de doi lei, pentru că membrii lui au votat-o pe Clotilde Armand. Nu pot să spun toate astea pentru că e o minciună. Și pentru că, în noroiul în care suntem acum, care ne-a trecut deja de gât, nu cred că ținta noastră sunt “nenorociții” din opoziția asta și așa destul de palidă.

Cel puțin pentru mine, ca cetățean simplu care o să meargă la vot, cel mai important lucru acum e să înlăturăm PSD-ALDE de la putere. Nu cred că putem avea, în acest scurt timp electoral, o sută de ținte. Nu cred că avem cum să facem curățenie lună în țară în doi ani, când 30 de ani ne-am bătut joc de vot. Când 30 de ani PSD a fost mai tot timpul la butoane, cu ajutorul nostru. Când 30 de ani nu ne-au interesat cu adevărat justiția, soarta banilor publici sau cine ne reprezintă prin instituții.

Sigur că spiritul critic este esențial, sigur că și opoziția trebuie (ba chiar e necesar) să fie sancționată pentru greșeli. Sigur că nu trebuie să le iertăm acestor politicieni păcate capitale, doar pentru că sunt din opoziție. Spun doar că sper să văd și în zilele în care va trebui să mergem la vot aceeași zbatere și același interes pe care le văd în zile ca cea de azi, când PNL nu ne-a mulțumit pe toți. Să mergem la vot și să scăpăm de lichelele care ne conduc și care ne țin numai pe străzi de doi ani. Apoi, să avem grijă să nu mai ajungem niciodată în momente ca cele de acum. Iar grija asta va trebui să o avem zi de zi, așa se păstrează și se respectă democrația. Pentru că, nu, nu din vina PNL suntem aici. Nu din vina USR. Nu din vina PLUS. Ci din vina noastră, atât. Că ne-am hlizit pe Facebook în ziua de vot”, a scris Ramona Ursu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.