Gabriela Zoană aruncă cu fumigene: Există voci în PE care solicită o reluare a procedurii de vot în cazul lui Kovesi


Gabriela Zoană aruncă cu fumigene: Există voci în PE care solicită o reluare a procedurii de vot în cazul lui Kovesi

Eurodeputata PSD, Gabriela Zoană, susține că există voci care solicită reluarea votului pentru nominalizarea procurorului-șef al Parchetului European, după ce a discutat cu diferiți eurodeputați despre votul din Comisiile LIBE și CONT.

„Astfel, la fel ca şi în cazul referendumului pentru Brexit, abia după vot, care a fost unul extrem de strâns, atât cei care au votat, dar şi cei care au absentat de la procedura din comisii, au realizat ce s-a întâmplat de fapt.

La fel ca şi la referendumul pentru Brexit, acum există voci care solicită o reluare a procedurii, avându-se în vedere atât absenţele membrilor titulari din fiecare comisie, dar şi faptul că unul dintre candidaţi nu îndeplinea condiţiile pentru a candida pentru o asemenea funcţie.

Acum există mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte procedura desemnării procurorului şef european – există şi posibilitatea reluării procedurii sau amânarea pe termen nedefinit a nominalizării, mai ales că votul din Consiliu a fost unul care nu a coincis cu votul din Comisii", a declarat Gabriela Zoană, potrivit unui comunicat de presă publicat de Mediafax.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.