EXCLUSIV Zegrean trage semnalul de ALARMĂ: PSD și ALDE vor să ASASINEZE DNA! Consecințele OUG-urilor lui Tudorel Toader


EXCLUSIV Zegrean trage semnalul de ALARMĂ: PSD și ALDE vor să ASASINEZE DNA! Consecințele OUG-urilor lui Tudorel Toader

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că OUG-urile lui Tudorel Toader vizează ”asasinarea DNA”, instituție care ”abia dacă mai respiră”.  

De asemenea, Zegrean îi aplaudă pe magistrații care au cutezat să protesteze împotriva abuzurilor coaliției PSD-ALDE: ”Magistrații nu sunt în <grevă> și nici nu se află în pericolul de a înfunda închisorile, așa cum a debitat un individ din PSD. Acei magistrați sunt demni, domnilor! E firesc să protesteze!”.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Augustin Zegrean.

”Este rău, foarte rău că DNA a ajuns să-și suspende activitatea – în fond, ăsta-i marele vis al infractorilor politici, nu-i așa? DNA – această instituție fundamentală a luptei anti-corupție – riscă dezastrul total, riscă asasinarea. De facto, DNA există și are dosare pe rol, desfășoară rechizitorii, însă respiră din ce în ce mai puțin. După revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, mișcare care practic a paralizat instituția, vin acum aceste OUG-uri ale Guvernului PSD-ALDE, OUG-uri care reprezintă un atac fără precedent la adresa Justiției. Mai rău ca acum nu a fost niciodată, dar nu mă grăbesc cu alte aprecieri în sensul ăsta, întrucât nu e exclus să ne trezim mâine dimineață cu o nouă OUG scandaloasă – cu ăștia este posibil orice!

Aceste OUG-uri i-au nemulțumit pe bună dreptate pe magistrați, iar mulți dintre aceștia au protestat, ceea ce este cât se poate de firesc – nu poți sta indiferent în situații de genul acesta, când domeniul tău de referință este călcat în picioare de politicieni direct interesați care schimbă regulile peste noapte. Magistrații nu sunt în <grevă> și nici nu se află în pericolul de a înfunda închisorile, așa cum a debitat un individ din PSD. Acei magistrați sunt demni, domnilor! E firesc să protesteze!

Dincolo de totala și blamabila lipsă de transparență a Guvernului în ceea ce privește OUG-urile pe Justiție, acestea nu își pot justifica deloc caracterul de urgență. De unde urgența asta?! Conținutul nu era urgent, nu era nimic neregulamentat. Constituțional, dai OUG-uri doar într-un domeniu nereglementat, nu în domenii deja reglementate.

Avem de-a face cu un atac permanent al coaliției PSD-ALDE la adresa Justiției, cu intenția evidentă de distrugere a DNA, dar și cu o tracasare a populației, a  judecătorilor, a procurorilor. Repet: mai rău ca acum nu a fost niciodată”, a declarat Augustin Lazăr, în exclusivitate pentru Podul.ro.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.