Înfrângere de etapă pentru Florea și Toader. Proiectul USR pentru desființarea Secției speciale a fost adoptat tacit de Camera Deputaților


Înfrângere de etapă pentru Florea și Toader. Proiectul USR pentru desființarea Secției speciale a fost adoptat tacit de Camera Deputaților

Proiectul USR pentru desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, termenul fiind depăşit. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, for decizional.

”Proiectul propus de USR pentru desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor! O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE! Secţia specială a fost înfiinţată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi politicienilor şi mafioţilor. Dar şi pentru a bloca dosare importante, cum încearcă şefa secţiei Adina Florea cu dosarul Tel Drum în care este cercetat Dragnea”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a USR, informează mediafax.ro

Liderii formaţiunii precizează că au atras atenţia încă de la înfiinţare că secţia va fi folosită ”în mod abuziv şi în folosul infractorilor”.

”Mai mult, critici a primit şi de la Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană şi de la majoritatea magistraţilor români. Nu ne vom opri aici! Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea şi infractorii de la putere vor deveni istorie. Astăzi putem avea încredere că se poate”, se mai arată în postarea USR.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, iniţiată de 27 de parlamentari USR, avea termen de adoptare tacită 21 februarie 2019. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de for decizional.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.