Este nevoie de un protest masiv anti-PSD! Românii sunt așteptați în număr mare duminică în Piața Victoriei: „Abrogați și apoi plecați!”


Este nevoie de un protest masiv anti-PSD! Românii sunt așteptați în număr mare duminică în Piața Victoriei: „Abrogați și apoi plecați!”

Un nou protest intitulat „Abrogați și apoi plecați”, se va desfășura duminică seara în Piața Victoriei, după ce Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență în Justiție, fără a figura pe ordinea de zi a ședinței Executivului.

Organizatorii anunță că protestul va avea loc duminică, 24 februarie, în Piața Victoriei, de la ora 18:00.

Ei amintesc de postarea pe Facebook a filosofului Mihai Șora, care avertizează românii că este ultima lor șansă șă se trezească, iar dacă nu o vor face, poporul român va fi pierdut pentru alte câteva decenii.

"Oameni buni, daca nici astazi, dupa ordonanta de urgenta, nu vedeti - adica NU VEDETI! - spre ce ne indreptam, daca nici astazi nu intelegeti - NU INTELEGETI! - ce inseamna si incotro ne duce subordonarea magistratilor de catre politicieni, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii. Noapte buna, Romania!", a scris Mihai Sora în postarea sa de pe Facebook.

Protestul este organizat de comunitățile: Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența. Aceștia au publicat un mesaj pentru români, care va fi redat în rândurile următoare:

"Noi nu spunem noapte buna! Pentru ca noi vedem si stim cata dreptate are domnul Sora, in mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem in Piata Victoriei. Ca sa-i OPRIM. Si ca sa putem spune, din nou, 'Buna dimineata, Romania!".

Protestele au început de marți, în fața Ministerului de Justiție, după aprobarea ordonanțelor de urgență în Justiție. Prima presupune procedura de selecție a procurorului european din partea României, iar cea de-a doua, presupune modificarea legilor justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.