GALERIE FOTO Vești bune: La Casa Maniu s-a făcut, din nou, lumină! REABILITAREA se apropie de FINAL


GALERIE FOTO Vești bune: La Casa Maniu s-a făcut, din nou, lumină! REABILITAREA se apropie de FINAL

Lucrările la reţeaua de electricitate la Casa Memorială „Iuliu Maniu“ din Bădăcin au fost finalizate, potrivit salajulpursisimplu.ro, iar imobilul aflat în lucrări de reabilitatre din anul 2015, sub coordonarea părintelui Cristian Borz, are din nou electricitate.

Facem precizarea că deși au fost redactate numeroase solicitări în acest sens, guvernele PSD-ALDE au refuzat cu abnegație să aloce bani de la buget pentru această reabilitare necesară, în pofida Anului Centenar, deși Iuliu Maniu s-a numărat printre făptuitorii Marii Uniri, fiind asasinat de comuniști, și în ciuda faptului că sumele solicitate erau modice, în timp ce guvernanții au tocat sume faraonice pentru tot soiul de tâmpenii prezentate drept proiecte ”centenare”. Precizăm că lucările de reabilitare s-au realizat numai cu sprijinul donațiilor.

„În Casa Maniu s-a aprins lumina. Debranşată de la energia electrică în urmă cu mulţi ani, aştepta tăcută în întuneric. Casa are astăzi instalaţie electrică nouă, cu lustre şi candelabre precum odinioară“, transmite părintele Borz.

În aceste zile, la Casa Maniu se lucrează la sistemul de securitate: supraveghere video interior-exterior, sistemul antiefracție și sistemul antiincendiu.

Cei care doresc să contribuie, în continuare, la reabilitarea casei o pot face donând în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: [email protected]

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

Cei care pot și doresc să ajute echipa cu materiale de construcții (ciment, grinzi de lemn etc.) ne pot contacta pe pagina de Facebook, AICI, , unde poate fi consultată și întreaga activitate legată de evoluția campaniei publice „Salvați Istoria Națională, Salvați Casa lui Iuliu Maniu”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.