VIDEO Dragnea, ieșire execrabilă privind candidatura lui Kovesi: 'Nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României"


VIDEO Dragnea, ieșire execrabilă privind candidatura lui Kovesi: 'Nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat o serie de răspunsuri ironice luni la întrebările jurnaliștilor referitoare la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european, el spunând că ”nefiind la Eurovision” nu poate spune dacă România o va susține sau nu pe fosta șefă a DNA. 

Întrebat ce mandat va primi reprezentantul României al Bruxelles în ceea ce privește susținerea sau nu a candidaturii lui Kovesi, Dragnea a replicat: ”Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României.

Liderul PSD a susținut că „trebuie să fie nişte candidaţi respectabili” la postul de procuror-șef european, informează g4media.ro

„Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele vreunei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numită politic. Poate asta deranjează, că oameni care câştigă un concurs, ocupă nişte posturi şi încep să-şi facă treaba, neavând datorii la nimeni… Poate asta deranjează. Deci resping categoric asemenea acuzaţii sau asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nu eu, să influenţeze acea structură a parchetului”, a mai adăugat Dragnea, întrebat cum comentează acuzaţiile că el s-ar afla la originea anchetării Laurei Codruţa Kovesi de către Secţia pentru cercetarea magistraţilor.

Chestionat în continuare dacă el consideră că este un punct în minus pentru Kovesi faptul că e anchetată, el a răspuns: ”Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

„Chiar nu mă interesează ce face Kovesi”, a mai spus Dragnea.

VEDEȚI VIDEO AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.