Ministrul austriac de Justiție îi dă peste bot lui Toader: "Voi vota pentru Kovesi să devină Procuror European"


Ministrul austriac de Justiție îi dă peste bot lui Toader: "Voi vota pentru Kovesi să devină Procuror European"

Ministrul austriac de Justiție Josef Moser, prezent la reuniunea informală a JAI de la București, a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări ale echipei ORF (televiziunea publică austriacă) că va vota pentru Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

“Reporter: Sprijiniți candidatura doamnei Kovesi?

Josef Moser: Da, sprijin această candidatură. Pe 11 Ianuarie au fost aleși cei mai buni 11 candidați dintre cei 24 de pe listă, iar pe 30 și 31 Ianuarie au avut loc audierile celor 11 candidați rămași în discuție și s-a întocmit o listă scurtă unde pe primul loc este doamna Kovesi. Nu există niciun dubiu că merită această poziție și acum trebuie să mergem la Parlamentul European și la Consiliu (UE – n.r.) unde să obțină această nominalizare.

Reporter: Veți vota pentru ea?

"Da, eu voi vota pentru ea", a declarat Josef Moser, informează g4media.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.