Andrei Caramitru amenință corupții PSD-ALDE cu PUȘCĂRIA: Au aruncat sistemul energetic în mâinile RUȘILOR!


Andrei Caramitru amenință corupții PSD-ALDE cu PUȘCĂRIA: Au aruncat sistemul energetic în mâinile RUȘILOR!

Economistul Andrei Caramitru susține, într-o postare pe Facebook, marți, că PSD și ALDE au aruncat sistemul energetic în mâinile Federației Ruse.

„Care este avantajul nostru economic și strategic în regiune? Independența energetică. Acum nu mai există. Deși am descoperit resurse offshore uriașe în Marea Neagră. Cum am ajuns peste noapte dependenți de Rusia?”, întreabă Caramitru pe pagina de Facebook.

Totodată, membrul USR aduce în fața internauților o serie de aspecte care să îi susțină afirmația.

„Printr-o serie de legi, OUG-uri și HG-uri, bine gândite de Kremlin și implementate de cozile lor de topor :
- prețul la care poate fi vândută energia a fost limitat și au introdus o taxa pe venituri. Rezultatul - colaps financiar. Industria extractivă a anunțat ca trebuie sa disponibilizeze pana la 75% din angajați; am ajuns peste noapte sa importam masiv
- Legea offshore a fost prost scrisă intenționat. Rezultat - nici o investiție confirmată pana acum
- Au acordat facilitați către Interagro și au ajutat tranzacția OltChim (finanțată de VTB - banca rusească sub sancțiuni americane). De ce? Pentru ca cele 2 combinate folosesc masiv gaze (care nu pot veni decât de la Gazprom)
- Au introdus un HG care facilitează tranzacționarea gazelor rusești pe bursa românească”, spune Caramitru.

Economistul îi amenință pe politicienii corupți din spectrul puterii că USR va face în așa fel încât să ajungă la pușcărie.

„Și ne mai mirăm că Teodorovici a făcut “escală” la Moscova în Decembrie exact înainte sa dea OUG-ul? Sau că Vâlcov a fost primar in Slatina, unde singurul business mare este ALRO (deținut de ruși) - ca doar tablourile alea au fost cumpărate de cineva inițial nu ?

Dacă nici asta nu e trădare, in ce caz se aplică legea penală ???? Unde sunt instituțiile statului??? Dar nu e nimic, știm toți ce ați făcut și nu veți scapa. Tot in 5 metri pătrați ajungeți pentru 20 de ani. Vom repara tot și veți ajunge unde vă e locul. Așa ceva nu poate fi iertat sau uitat. #VăVedem #USReparăDupăPSD”, scrie Andrei Caramitru în finalul postării.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.