Dragnea pregătește un CEx POPULIST despre creșteri economice ”record” și ”înfăptuiri istorice”. CULISELE războiului din PSD EXCLUSIV


Dragnea pregătește un CEx POPULIST despre creșteri economice ”record” și ”înfăptuiri istorice”. CULISELE războiului din PSD EXCLUSIV

PSD a pierdut majoritatea la Camera Deputaților, în urma dezertărilor (pe alocuri sonore) către Pro România, Liviu Dragnea riscă să fie debarcat de la șefia acestui for, într-un viitor nu tocmai îndepărtat, iar ofensiva parlamentară PSD-ALDE împotriva Justiției (care a funcționat ca unsă de-a lungul ultimilor doi ani) a ajuns, în prezent, la mâna și la capriciile UDMR.

În pofida acestor certitudini – adâncite de prăbușirea PSD în preferințele electorale, de profilarea unor noi dezertări către Pro România, de acuzațiile iscate de oficializarea întârziatului buget, de sumbrele semne din economie, de scandalul pe care îl fac primarii pe treptele Palatului Victoria ș.a.m.d. –, Liviu Dragnea și acoliții săi organizează duminică, la Palatul Parlamentului, primul CEx PSD din 2019, cu scopul de a deturna atenția publică de la toate aceste realități.

Potrivit surselor Podul.ro, Viorica Dăncilă va lua parte la ședință, împreună cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, iar Liviu Dragnea va ieși din CEx (în compania premierului) cu anunțuri populiste vizând ”mari” creșteri economice și noi ”înfăptuiri-record” ale guvernării PSD-ALDE.

Mesajele vor viza ”legitimarea” și ”credibilizarea” controversatului buget abia lansat, în timp ce, oficial, problema defectării ex-premierului Mihai Tudose și a altor lideri/parlamentari către Pro România, cât și pierderea majorității parlamentare, nu vor fi supuse analizei CEx-ului decât tangențial (bunăoară, prin numirea unei conduceri interimare la PSD Brăila). Potrivit acelorași surse, plecările din PSD vor fi taxate de Liviu Dragnea, declarativ, la finalul CEx-ului.

În schimb, războiul fratricid continuă, la baionetă, în subteranele PSD, unde Liviu Dragnea și apropiații săi (în special ”locotenentul” Codrin Ștefănescu) depun presiuni însumate asupra parlamentarilor fideli grupării Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Mihai Tudose, pentru a-i întoarce din drumul spre Pro România. Aceleași presiuni sunt exercitate asupra liderilor din sud, unde Dragnea știe că are de-a face cu organizații predispuse la frondă. Tensiuni sunt și la Cluj, filiala PSD fiind practic scindată după reactivarea lui Ioan Rus în tabăra lui Victor Ponta. Pe de altă parte, unii baroni – printre care Dumitru Buzatu (Vaslui) – sunt nemulțumiți de faptul că permanentele reglări de conturi generează mari probleme de imagine PSD, în debutul unui important an electoral, în timp ce fondurile pentru teritoriu întârzie să apară.

În condițiile în care aproximativ jumătate dintre parlamentarii grupului minorităților naționale altele decât UDMR susțin PSD-ALDE, în timp ce restul votează alături de opoziție, Uniunea lui Kelemen Hunor devine singura soluție la care poate recurge Liviu Dragnea pentru cârpirea majorității. Însă este cunoscut că UDMR negociază la sânge orice formă de susținere, ceea ce aduce o serie de noi probleme pentru PSD.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.