Rareș Bogdan devoalează impactul plecărilor din PSD: "PSDragnea" trăiește ultimele săptămâni de putere! EXCLUSIV


Rareș Bogdan devoalează impactul plecărilor din PSD: "PSDragnea" trăiește ultimele săptămâni de putere! EXCLUSIV

PSD a fost zguduit în ultimele zile de numeroase plecări către Pro România, partidul lui Victor Ponta. Reiterăm lista celor care au plecat din PSD, nemulțumiți de felul în care condamnatul penal Liviu Dragnea a manegeriat formațiunea politică: Mihai Tudose, fost premier al PSD, Georgian Pop, deputat PSD, Oana Silvia Vlăduca, deputată PSD și primarul de oraș Rîșteiu. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura vineri, 1 februarie, cu analistul politic Rareș Bogdan pentru a-l chestiona cât de tare este cutremurată puterea lui Dragnea, cât și a PSD de aceste plecări. 

Concret, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a atras atenția că sunt ultimele săptămâni de putere ale PSDragnea, existând 2 cauze în acest sens. Prima cauză identificată de jurnalist este cea a nemulțumirii primarilor, inclusiv cei ai PSD, de noul buget pe 2019. A doua cauză invocată de Rareș Bogdan este cea a plecărilor menționate anterior din cadrul PSD, Dragnea depinzând din ce în ce mai mult de susținerea UDMR și de minorități, astfel maghiarii și minoritățile având pârghii din ce în ce mai puternice de șantaj față de președintele formațiunii social-democrate.

Pe final, Rareș Bogdan l-a asemănat pe Dragnea cu Hitler întrucât a devenit simbolul a tot ceea ce înseamnă corupție, sfidare și nesimțire în România, președintele PSD nemaiputând ieși în siguranță pe stradă, singurele lui locuri în care se simte sigur fiind sediul central al PSD, respectiv Parlamentul. 

"Părerea mea este că în acest moment "PSDragnea" își trăiește ultimele săptămâni de putere. Pe de-o parte, gândiți-vă că în fiecare zi au pierdut câte un deputat începând cu Mihai Tudose. Ieri l-au pierdut pe Georgian Pop și astăzi pe doamna Răduca de la Dâmbovița.

Pe lângă toate acestea, trebuie să vă gândiți că au creat o nemulțumire cruntă la nivelul primarilor, inclusiv a celor PSD. Printre cei mai vocali primari la adresa infractorului Vâlcov și a ministrului Orlando Teodorovici și a bugetului supervizat de Dragnea a fost primarul din Buzău, Toma de la PSD, primarul de Bistrița și cel al Sectorului 3, Negoiță și primarul Capitalei. Capitala pierde aproximativ între 180-200 de milioane de euro. Au intrat în conflict cu primarii pentru că pe lângă faptul că le dă mai puțini bani decât anul trecut din bugetul pe care tot ei îl furnizează, deci li se returnează mai puțini bani le aruncă aproximativ între 5 și 7 chestiuni administrative să le rezolve ei cum ar fi asistența persoanelor cu dizabilități, banii pe care îi primesc însoțitorii persoanelor cu dizabilități nu mai vin la bugetul central, ci le aruncă spre bugetele locale, dându-le mai puțini bani. Așadar, acest fapt crează nemulțumiri primarilor. Bugetul va crea un conflict major între primarii PSD și puterea guvernamentală. PSD dorește să lovească în primarii opoziției. Primarii marilor orașe ale României, în proporție de 80%, sunt ai opoziției și PSD când a gândit această mizerie la nivelul bugetului 2019, pe de-o parte au vrut să acopere din găurile pe care le au din cauza gestionării proaste a economiei României și pe de altă parte să arunce responsabilitate către primari pentru ca omul de rând, cetățeanul să își îndrepte nemulțumirea în cazul întârzierii unor bani spre primari. Primarii vor acoperi foarte probabil banii care nu vor mai fi trimiși la București, dar automat vor lua de la investiții, iar comunitățile locale vor pierde. Vorbim despre aproximativ 6 milioane de cetățeni care vor fi văduviți din cauza construcției bugetare pe 2019, cei ai marilor orașe ale României.

Întorcându-mă la situația din PSD, oricum formațiunea lui Dragnea și-a trecut anumite legi cu ajutorul exclusiv al minorităților, al deputaților minorităților naționale și ai UDMR. Gândiți-vă că în acest moment, Liviu Dragnea este complet la mâna UDMR și a minorităților naționale pentru că pierde deputați împotriva lui Victor Ponta, pierde majoritatea în camera Deputaților și oricând poate fi demis și mai mult decât atât miza nu este doar demisia lui Dragnea care va fi inerentă și se va întâmpla foarte probabil până în luna iunie, adică imediat după europarlamentare sau chiar în timpul alegerilor europarlamentare. Miza este ridicarea imunității în cazul lui Dragnea. În momentul acesta se comportă ca Hitler în buncăr. El mai are 2 buncăre și se mișcă din unul în altul. Primul este buncărul din Kisselef 10, sediul central al PSD, care a devenit o cazemată și unde se intră cu cartele, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria partidului nici pe vremea lui Ponta, Iliescu, Năstase sau Geoană. Este pentru prima oară când PSD devine o cazemată. De asemenea, s-a restricționat și accesul în Palatul Parlamentului. Așadar, Dragnea nu mai ieste pe stradă. Nu mai poate coborî nici măcar la o benzinările să își facă necesitățile sau să își ia o sticlă de apă pentru că este apostrofat de cetățenii României. El a devenit în acest moment simbolul a tot ceea ce înseamnă corupție, nesimțire și sfidare în România. De la Ceaușescu încoace nu a existat un asemenea personaj. Indicii negativi pe care îi acumulează Liviu Dragnea nu i-a avut nici năstase în perioada de cădere maximă, nici Ponta, nici Iliescu", a declarat Rareș Bogdan în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.