Decizia CCR provoacă scandal în tabăra anti-justiție. Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader o amenință cu tribunalul pe fosta colegă de celulă a infractoarei Elena Udrea, avocata Ingrid Mocanu


Decizia CCR provoacă scandal în tabăra anti-justiție. Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader o amenință cu tribunalul pe fosta colegă de celulă a infractoarei Elena Udrea, avocata Ingrid Mocanu

Iritată că fostul ministru al Justiției din epoca Dragnea, Tudorel Toader, cel care a determinat demiterea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, încearcă să convingă opinia publică de justețea deciziei CCR de anulare a turului întâi al alegerilor prezidențiale, controversata avocată Ingrid Mocanu, o altă figură notorie a găștii „anti-justiție”, îl critică dur într-o postare, acuzându-l chiar de legături cu SRI și că ar fi „înfundat-o adânc în pușcărie” pe infractoarea Elena Udrea. 

La scurt timp, Tudorel Toader anunță, tot pe Facebook, că intenționează să o acționeze în judecată pe Mocanu caracterizând-o drept „pretinsă cunoscătoare a dreptului”.

Ce a afirmat Ingrid Mocanu (vezi și captura de mai jos): „Cine este Tudorel Toader, care tămâiază toate posturile Tv să propovăduiască corectitudinea deciziei CCR și să profețească eliminarea unui candidat din competiție (știți voi care)?

Un "funcționar" numit tot de partidele politice la CCR și apoi desemnat tot politic ministru al justiției.

Au apărut dezvăluiri în presă despre el cum că era "cureaua de transmisie" a băieților veseli de la SRI (Coldea-Dumbravă), în sensul că spunea celor de la SRI cine și cum vota, dar și că Dumbravă era văzut des pe la el prin birou când era el "funcționar CCR". Nu spun eu, așa spunea presa... nu a dat în judecată acei jurnaliști.

Mai mult, el a fost avocatul Elenei Udrea la ICCJ, atunci când a "liniștit-o" să stea calmă, că o scapă el, dar a înfundat-o adânc în pușcărie. Poate vedeți cine l-a recomandat la Udrea și ce "onorariu" a încasat... pentru un singur termen.

Deci povești cu pești de la "funcționari" numiți prin funcții de partidele politice eu m-am săturat să mai ascult.

PS - începând de azi, eu voi numi "judecătorii" CCR "funcționari publici" numiți politic la CCR ... nu de alta, dar nu vreau să arunc anatema asupra judecătorului de scaun, care în mod cert nu ar fi putut pronunța vreodată o așa soluție (vă atașez în comentarii opinia unui fost membru CSM, judecător de scaun, care spune același lucru)

LE 1 - am uitat să vă spun că el a fost și capu' la "erată" în anul 2012, când era "funcționar" CCR

LE2 - fac "erată" la  LE 1 - zice că a făcut opinie separată ... da, am citit-o și pe aia ... nu asta am vrut să zic... restul din cele scrise sunt reale se pare... că nu neagă... aștept chemările în judecată ... fac și eu cerere reconvențională... câte am să cer, nici nu vă imaginați.

LE3 - și încă nu am spus cum și-a angajat domnul Tudorel Toader fiul prin diverse locuri și nici "finii" prin Ministerul Justiției... dar poate voi spune vreodată... aaa, nu, nu aici, poate la parchet ... dacă nu cumva el și băjeții lui nu ne arestează pe toți ca să nu mai spunem nimic”.

Anunțul lui Tudorel Toader: „Simplă precizare!

Voi acționa în judecată o pretinsă cunoscătoare a dreptului care, de dată recentă, afirmă că eu sunt autorul ERATEI din 2012. 

Până atunci, o invit sa citească  respectiva hotărâre, să vadă faptul că eu am făcut opinie separată!”.

 

Tudorel Toader a devenit în februarie 2017 ministru al Justiției în guvernul lui Sorin Grindeanu, controlat de infractorul Liviu Dragnea. Între 2006 și 2016, el a fost membru al Curții Constituționale și a fost implicat în așa-numitul dosar „Erata CCR” (clasat ulterior) în care Parchetul General a investigat modul in care judecători Curtii Constitutionale au emis in anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. Detalii AICI.

În februarie 2018, Toader demara procedura de demitere din fruntea DNA a Laurei Codruța Kovesi, inițiativă care a reușit în cele din urmă cu sprijinul aceleași ticăloase Curți Constituționale subordonate politic PSD. Toader a încercat apoi (în 2019) împiedice numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European anunțând că trimite la Bruxelles „probe” ale „abuzurilor” comise de fosta șefă a DNA. Gestul său nu a avut niciun efect, iar un an mai târziu, CEDO i-a dat dreptate lui Kovesi în procesul (fără daune materiale) intentat României, instanța europeană arătând că CCR i-a încălcat dreptul la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare. 

Despre Ingrid Mocanu, păgubită și ea în „schema” Nordis-PSD, PODUL a scris AICI.

În 2022, Mocanu, pe atunci angajată la Ministerul Justiției (în mandatul lui Cătălin Predoiu, PNL), a mers la Sofia pentru a depune mărturie într-o încercare a împiedica extrădarea Elenei Udrea în România.

Cele două au fost colege de celulă la Penitenciarul Târgșor. 

Ingrid Mocanu a fost reținută și arestată preventiv câteva luni în dosarul restituirilor ANRP, iar apoi statul român, prin decizia unui judecător, i-a acordat despăgubiri.

În perioada de asalt PSD-Dragnea asupra justiției, Mocanu s-a remarcat prin atacurile dure la adresa procurorilor DNA în perioada Dragnea. Ea a fost o apariție frecventă la Antena 3 și România TV și a fost promovată constant de Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.