VIDEO. Condamnatul la închisoare Victor Micula, moștenitorul imperiului Frutti Fresh, investește masiv într-o agresivă campanie pro AUR pe Tik Tok în care a cooptat interlopi, maneliști, proxeneți, consumatori de droguri și organizatori de jocuri de noroc ilegale în rețeaua chinezească


VIDEO. Condamnatul la închisoare Victor Micula, moștenitorul imperiului Frutti Fresh, investește masiv într-o agresivă campanie pro AUR pe Tik Tok în care a cooptat interlopi, maneliști, proxeneți, consumatori de droguri și organizatori de jocuri de noroc ilegale în rețeaua chinezească

Cu mai bine de o săptămână înainte de startul oficial al campaniei electorale pentru parlamentare și prezidențiale, mai mulți „tik-tokeri” cu vizibilitate importantă în rețea și-au schimbat brusc și concomitent poza de profil cu una a formațiunii AUR, îndemând în același timp publicul să voteze partidul lui George Simion la parlamentare și pe liderul rusofil la prezidențiale.

Din verificările noastre, ar fi vorba despre cel puțin trei „influenceri” maneliști – Makaveli (peste 50.000 de urmăritori, pe un singur cont, acesta mai având și altele, Allin (aproape 60.000 de urmărutori pe un singur cont) și Florinel de la Vaslui (cu cel puțin patru conturi de tik tok, două cu aproape 600.000 de followers) – toți cu conexiuni în zona interlopă, unii dintre ei foști consumatori de droguri, după cum au afirmat chiar ei în mărturii publice făcute în rețeaua chinezească, și organizatori de tombole ilegale pe conturile lor de Tik Tok. (Tombolele de pe Tik Tok au luat la un moment dat o mare amploare, generând câștiguri uriașe nefiscalizate pentru organizatori, dar s-au mai redus în ultima vreme în urma intervenției administratorilor rețelei, presei și a autorităților din România. Nu e clar dacă a fost cercetat penal vreunul dintre organizatori, dar jocurile ilegale au început să se împuțineze vizibil.) Vezi AICI sau în video de la finalul textului! 

Sunt însă postări, în aceeași rețea de socializare chinezească, care atrag atenția utilizatorilor că printre susținătorii AUR cu influență sunt și „pedofili”, proxeneți, interlopi periculoși. 

Toți susținătorii și promotorii AUR menționați în prezentul material folosesc un limbaj obscen violent, înjurături și amenințări, se jură, se înjură cu diverși interlocutori și se blesteamă constant în intervențiile publice. 

 

 

Culmea, cel care a dezvăluit public tot angrenajul pro AUR, finanțat aparent și gestionat de condamnatul la închisoare cu suspendare Victor (Victoraș) Micula, este George Pian, vărul răposatului Emi Pian din clanul Duduienilor.

 

Într-un acces de furie provocat de ieșirea bruscă a lui George Simion dintr-un Live cu maneliști și interlopi în care s-a discutat inclusiv despre legalizarea drogurilor în România, George Pian, despre care presa de scandal scria recent că ar fi preluat conducerea clanului Duduienilor, a arătat că Victor Micula i-ar fi convins, contra cost sau pentru alte avantaje, pe influencerii maneliști și interlopi să ajute la campania lui George Simion. VIDEO AICI

Florinel de la Vaslui (care și-a îndepărtat de la profil/profile - are minim 4 conturi -  poza cu AUR după ce a intrat în conflict cu alți utilizatori de Tik Tok) a admis, direct sau aluziv, în mai multe live-uri pe conturile sale de Tik Tok că este finanțat de Victoraș Micula, dar a susținut că AUR este opțiunea sa independent de conexiunea financiară cu beizadeaua Frutti Fresh. 

Manelistul Allin afirmă însă într-un Live nocturn că dacă nu iese Simion, el va avea probleme cu ANAF-ul și va ajunge la pușcărie. Cel mai probabil, dincolo de finanțările din prezent, angajamentele lui Victor Micula- George Simion față de lumea manelisto-interlopă se referă la potențiale intervenții în justiție. 

Probabil la o intervenție similară speră și Micula jr care a reușit să-i implice într-unul din dosarele sale și pe doi șefi din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea. Aceștia au ajuns recent sub control judiciar după ce i-ar fi furnizat o adeverință falsă pentru a-i folosi la înjumătățirea pedepsei într-un dosar penal. În documentul fals se arăta că, pe baza informaţiilor furnizate de acesta, ar fi fost prinşi doi traficanţi de droguri, adresa fiind întocmită pentru ca fiul omului de afaceri să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepselor într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bihor, transmite news.ro.

Cei doi șefi ai BCCO încârdășiți cu Micula sunt șeful Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea, comisarul-şef Alin Tărău, şi fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, comisarul şef în rezervă Mugurel Laviniu Poinar. Cei doi au fost inculpaţi recent de procurorii DNA Oradea și au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, măsurile fiind luate într-un dosar care vizează fapte asimilate celor de corupţie.

În luna iunie, Virgil Burlă scria pe platforma media presshub despre un alt dosar în care Micula era trimis în judecată, dar care, prin tergiversările instanței, a fost declarat închis ca urmare a prescrierii,

Presshub: „Tribunalul Bihor a încetat judecarea fiului milionarului Viorel Micula acuzat de uzurpare de calități oficiale, după ce s-a îmbrăcat în uniform de polițist și a participat la o percheziție corporală și la audieri în sediul poliției, fiind ajutat de un ofițer.

Judecata a durat 4 ani, timp pierdut prin amânări și schimbări de judecător.

Tribunalul Bihor a observat că termenul de 5 ani de prescriere a răspunderii penale s-a împlinit în acest caz pe 16 noiembrie 2023. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori.

În procedură de Cameră preliminară dosarul a stat aproape 2 ani, deși legea obligă judecătorii să se încadreze într-un termen de 60 de zile.



 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.