Piedone, la un pas de a deveni senator PSD de Giurgiu / Mihai Tudose susține că atât fostul condamnat de la Colectiv, cât și Pinocchio-Ponta, premierul Colectiv, ar aduce PSD-ului „plus-valoare”, ajutând partidul să „guverneze” cât mai bine România


Piedone, la un pas de a deveni senator PSD de Giurgiu / Mihai Tudose susține că atât fostul condamnat de la Colectiv, cât și Pinocchio-Ponta, premierul Colectiv, ar aduce PSD-ului „plus-valoare”, ajutând partidul să „guverneze” cât mai bine România

La câteva ore după ce controversatul Cristian Popescu Piedone critica rezistența lui Nicușor Dan în fața asaltului mafiei PSD din Piața Unirii, avertizând cu cinism că ar putea urma o tragedie în genul celei de la Colectiv, Mihai Tudose, fostul premier PSD din epoca infractorului Liviu Dragnea,  afirma că edilul de la Sectorul 5 este membru al PSD. 

Nu este clar când a avut loc transferul fostului pușcăriaș la PSD de la partidul infractorului-turnător Dan Voiculescu, dar mai multe publicații relatau deja de săptămâni bune că Piedone ar urma să deschidă lista PSD pentru Senat în județul Giurgiu. 

Marți, Piedone a confirmat că a devenit membru PSD și că va candida, pentru alegerile din 1 decembrie, pentru un post de senator pe listele din județul Giurgiu, fără emoții că l-ar putea afecta afirmația ipocrită a liderilor de partid care au susținut, tot marți, că vor să și ei „fără penali în funcții publice”. Nu doar că Piedone a fost iertat în mod bizar de justiția controlată de controversata Lia Savonea de pușcăria pe care o avea de executat în cazul morților de la Colectiv, însă edilul de la 5 are în „portofoliu” și o condamnare cu suspendare la 1 un an de închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de conflict de interese. 

CITEȘTE ȘI: Justiția monstruoasă a erei PNL&PSD ! Achitarea lui Piedone este „o dovadă strigătoare la cer a incapacității societății noastre de a face dreptate”

Cei șase morți de la Sectorul 4 pentru care Popescu Piedone și acoliții nu au răspuns niciodată în fața legii. Actualul primar de la Sectorul 5 și un colaborator apropiat au fost implicați într-un caz la fel grav și revoltător ca și „căminele groazei”

Hotnews scrie că atât Cristian Popescu Piedone, cât și Lavinia Șandru, Grațiela Gavrilescu, Daniel Ionașcu și Bogdan Ciucă, membri ai partidului lui Dan Voiculescu, vor candida pe listele PSD la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Potrivit legii, ei au fost nevoiți să se înscrie în PSD pentru a fi trecuți pe listă, dar după ce sunt aleși în Parlament pot demisiona și reveni la PUSL, cum s-a întâmplat după ultimele alegeri parlamentare. 

Mihai Tudose, preşedintele Consiliului Naţional al PSD,  nu se jenează absolut deloc de această candidatură monstruoasă pentru un partid care vrea să nu mai fie perceput doar ca grup infracțional organizat. El a spus, marți, despre Cristian Popescu Piedone că este membru PSD şi aduce o plus-valoare, are bogată experienţa administrativă şi aduce voturi, are nişte oameni în spate. Despre prezenţa pe lista PSD a lui Victor Ponta, Tudose a afirmat că premierul poreclit Pinocchio ar fi fost un șef de executiv foarte bun.

„Noi avem interesul să guvernăm bine România. Ca să guvernăm, trebuie să câştigăm alegerile. Oamenii care au venit alături de noi şi care aduc o plus-valoare sunt bineveniţi. Da, domnul Cristian Popescu Piedone aduce o plus-valoare, are bogată experienţa administrativă şi, după cum s-a şi demonstrat, aduce voturi, reprezintă nişte oameni, are nişte oameni în spate. E valabil şi la domnul Ponta”, a afirmat Mihai Tudose, citat de news.ro.

Întrebat de ce pe listele PSD se află membri PUSL, Tudose a precizat că Piedone este membru PSD, înscris la PSD şi că discuţiile cu acesta au început după alegerile locale. „Şi atunci a fost o greşeală, toată lumea a recunoscut că a fost o greşeală”, a spus el, despre faptul că la alegerile pentru Primăria Generală au candidat separat. 

Tudose a comentat şi prezenţa pe listele pentru parlamentare a fostului premier Victor Ponta, nu mai puțin controversat și contestat decât Piedone (de electoratul care ar dori politicieni onorabili, fără probleme penale sau conexiuni cel puțin dubioase).

„Profesional, a fost un prim-ministru foarte bun. Uitaţi-vă la ceea ce a însemnat România pe acea guvernare. Uitaţi-vă ce a însemnat România pe guvernarea 2017, că după aia nu mai discut. Uitaţi-vă la nivelul de trai, uitaţi-vă la ce a însemnat deficitul atunci. A fost un prim-ministru bun”, a spus Tudose despre Victor Ponta.

Potrivit unei analize realizate de Bulentin de București, Piedone a trecut, în 30 de ani de activitate politico-infracțională, prin opt partide.

Și-a început cariera politică în 1993, în Partidul Solidarității Sociale, condus de Miron Mitrea. Formațiunea a intrat în PDSR, care ulterior avea să își schimbe numele în PSD.

A plecat în 2001, pentru a se alătura Alianței pentru România (ApR). A revenit în PSD în 2002, apoi în 2005 a trecut la PNȚCD.

În 2008 a intrat în Partidul Conservator, partidul controlat de Dan Voiculescu, iar în 2011 a sărit la UNPR, condus de Gabriel Oprea, pentru ca în 2012 să candideze la Primăria Sectorului 4 din partea USL.

A revenit la Partidul Conservator, apoi la ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a părăsit tot pentru UNPR, unde a stat cinci ani.

În 2020 a intrat în Partidul Umanist Social-Liberal (PUSL), candidând la alegerile din 9 iunie pentru funcția de primar general. 

Comentatorii din spațiul public, cunoscători ai culiselor PSD, au afirmat că prin acea candidatură Piedone i-a făcut, de fapt, un serviciu uriaș lui Marcel Ciolacu a cărui poziție de lider al PSD ar fi fost serios periclitată în cazul în care Gabriela Firea ar fi câștigat Primăria București. 

CITEȘTE : Nereguli uriașe, identificate în semnăturile „strânse” de partidul lui Piedone-Voiculescu. Biroul Electoral a respins lista de candidați PUSL pentru Consiliul Local Sector 1 / PODUL a avertizat recent că partidul Varanului folosește bazele de date ale mai multor instituții publice pentru a completa cu semnături falsificate listele de susținători

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.