George Rîpă, despre decizia electorală a CCR: "Probabil că asistăm la o manevră pesedistă! Dar finala va fi totuși decisă de români. Dacă se vor mobiliza, va fi o finală Ciolacu - Lasconi, cu șansa de a avea un președinte de dreapta și un premier pe care îl cheamă Bolojan"


George Rîpă, despre decizia electorală a CCR: "Probabil că asistăm la o manevră pesedistă! Dar finala va fi totuși decisă de români. Dacă se vor mobiliza, va fi o finală Ciolacu - Lasconi, cu șansa de a avea un președinte de dreapta și un premier pe care îl cheamă Bolojan"

George Rîpă, consultantul prezidențiabilei USR Elena Lasconi, reacționează pe tema deciziei prin care CCR a invalidat astăzi candidatura la alegerile prezidențiale a eurodeputatei extremiste Diana Șoșoacă. Acesta atrage atenția că hotărârea în cauză este probabil o manevră a PSD prin care încearcă să-l propulseze în potențialul tur doi al alegerilor prezidențiale pe candidatul AUR George Simion, un adversar pe care prezidențiabilul PSD Marcel Ciolacu îl consideră facil, dorind astfel reeditarea finalei prezidențialelor din anul 2000, disputată între Ion Iliescu și Vadim Tudor. 

CONTEXT: CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României! Pe cine avantajează extraordinar această decizie

Pe de altă parte, George Rîpă subliniază că finala "va fi totuși decisă de români", care o pot propulsa pe Elena Lasconi în potențialul tur doi și să creeze astfel "șansa de a avea un președinte de dreapta și un premier pe care îl cheamă Bolojan care să vină cu reforme reale". Amintim că, întrebată fiind pe cine ar propune pentru funcția de prim-ministru în cazul în care ar câștiga prezidențialele, Elena Lasconi l-a nominalizat pe liberalul Ilie Bolojan, recunoscut pentru performanța demonstrată în sfera administrației locale, atât ca primar al orașului Oradea, cât și ca președinte al Consiliului Județean Bihor. 

"Interesantă decizia prin care se anulează candidatura Dianei Șoșoacă.  

Probabil că asistăm la o manevră pesedistă prin care se încearcă repetarea scenariului 'noi în anul 2.000'.

Decizia pare că simplifică lucrurile, dar nu e deloc așa.  

Second choice la votanții lui Șoșoacă sunt Simion (pe considerente de țăcăneală) și Lasconi (pe considerent de femeie).  

Votanții lui Șoșoacă nu merg aproape deloc către Geoană și Ciucă, identificați de ei ca și candidați pro-Ucraina / militari / NATO.  

Geoană e în scădere de viteză (știa nea Nelu ce știa), Ciucă e constant sub 10%.  

La cum arată lucrurile acum, în turul 2 vom avea clar prezența lui Ciolacu care se va bate fie cu Simion, fie cu Lasconi.  

E prea târziu să existe o susținere comună a unui candidat de dreapta. PNL e prea mare ca să vină lângă Lasconi, iar USR nu poate susține candidatul PNL care e la jumătate din scorul propriului candidat. Plus că simpatia dintre cele două partide, dacă a existat vreodată, s-a risipit de mult. Și e cale lungă până la o împăcare.  

Finala va fi totuși decisă de români. Dacă vor privi finala Ciolacu - Simion ca pe un dat, o vor avea. Dacă se vor mobiliza, vor avea o finală Ciolacu - Lasconi, cu șansa de a avea un președinte de dreapta și un premier pe care îl cheamă Bolojan care să vină cu reforme reale", spune George Rîpă într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.